Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač:

'Za Hrvatsku je arbitražni sporazum nevažeći. Nemamo više što objašnjavati'

Miro Kovač
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
04.12.2015.
u 18:40

– Postupak je bio kontaminiran zbog pokušaja prijevare sa slovenske strane – rekao je Kovač

– Za Hrvatsku je arbitražni sporazum nevažeći. Hrvatska nema više što objašnjavati – komentirao je međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač traženje Arbitražnog suda u Haagu da se Hrvatska još jednom izjasni o svom izlasku iz arbitraže o granici sa Slovenijom

– Na inicijativu HDZ-a ovog ljeta postignut je nacionalni konsenzus na temelju kojeg je Sabor jednoglasno izglasao obvezu Vladi da pokrene prestanak sporazuma o arbitraži između Hrvatske i Slovenije. Jer je postupak bio kontaminiran zbog pokušaja prijevare sa slovenske strane. Vlada je postupila po tom zaključku i notificirala slovenskoj strani, Arbitražnom sudu i glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu da izlazi iz tog sporazuma – rekao je Kovač te dodao da za Hrvatsku taj sporazum više nije na snazi. 

Rekao je ćemo sa Slovenijom naći drugo rješenje na temelju međunarodnog prava te da ima i drugih mehanizama i sudova.

Komentirao je i današnju, već četvrtu, prosvjednu notu koju je Hrvatska poslala Sloveniji zbog toga što nije uklonila žicu na granici.  – Žicu na hrvatskom teritoriju treba ukloniti. A one dvije granične točke, koje koriste naši državljani, treba otvoriti kako bi ljudi mogli normalno funkcionirati – zaključio je Kovač.

>>Arbitražni sud pet mjeseci nakon skandala sad opet želi razgovarati

>>Bivši slovenski arbitar Sekolec pod sumnjom da je namjerno sabotirao arbitražu

Komentara 13

Avatar Cinco
Cinco
18:52 04.12.2015.

Tehnička vlada već dva dana ni riječi o arbitraži. Zauzeta kupovinom mandata.

Avatar juricamesko
juricamesko
18:48 04.12.2015.

može Pusićka svaki tjedan slati prosvjednu notu nema od toga ništa.treba poslati policiju da ogradu ukloni.gdje je sada dezerter i Ostoja Ranković ? svađali su se s Mađarskom koja je ogradu stavljala na svom teritoriju a popustljivi su Sloveniji koja gradi na našem.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:50 04.12.2015.

Slovenci vole Hrvatsku, od 2 milijuna Slovenaca dođe ih na Jadran 1.1 milijun, uz granicu sa Hrvatskom živimo kao "braća", ali politika je i na njihovoj strani isto kao i na našoj koja nema veze s mišljenjem naroda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije