Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR U PARIZU

Kovač: Ponosni smo na odnose s Francuskom

Miro Kovač
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
1/3
24.05.2016.
u 18:44

Na upit postoji li interes većih francuskih tvrtki za dolazak u Hrvatsku, Kovač je rekao da postoji jako puno zanimanja za ulaganja u Hrvatsku

Zemlja s kojom je Hrvatska od svoje neovisnosti najviše promijenila odnose jest Francuska i na to trebamo biti ponosni, izjavio je danas u Parizu hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač nakon razgovora s francuskim kolegom Jean-Marc Ayraultom.

"Razgovorali smo o hrvatsko-francuskoj političkoj suradnji koja je vrlo pozitivna. Zemlja s kojom smo najviše promijenili odnose od uspostave slobodne i demokratske Hrvatske jest Francuska i na to svi trebamo biti ponosni. Dogovorili smo jaču suradnju na području jugoistočne Europe. Francuska može napraviti jako puno doborga i stabilizurajućeg", rekao je ministar Kovač u izjavi za novinare.

Kovač je najavio da će sljedeći tjedan u Parizu biti hrvatski premijer Tihomir Orešković koji će razgovarati s francuskim kolegom Manuelom Vallsom, a početkom srpnja u Parizu će se održati i sastanak u okviru Berlinskog procesa.

"Veselimo se ovoj konferenciji 4. srpnja u okviru Berlinskog procesa u Parizu. Razgovarali smo o gospodarskoj suradnji, koja je vrlo pozitivna, imamo nekoliko bitnih francuskih investicija u Hrvatskoj, razgovorali smo o turizmu jer imamo dosta turista iz Francuske te o kulturnoj suradnji koja je na vrlo visokoj razini", rekao je Kovač.

Na upit postoji li interes većih francuskih tvrtki za dolazak u Hrvatsku, Kovač je rekao da postoji jako puno zanimanja za ulaganja u Hrvatsku, a da će se o tome razgovarati i sljedeći tjedan za posjeta premijera Oreškovića Parizu, koji će osim s premijerom Vallsom razgovorati i s predstavnicima francuskih poslodovaca.

Komentara 16

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
19:28 24.05.2016.

Molim lijepo ministra Kovača da francuzima objasni kako se njih ne tiče naša unutarnja politika niti tko će biti ministri u hrvatskoj Vladi, pa da sukladno tome ne objavljuju u svojim medijima nekakve pamflete olinjalih marksista i kvazi-intelektualaca.

ZG
zgrio
19:15 24.05.2016.

Ako će ulagat kao u zračnu luku, onda smo im najbolji frendovi. Nešto se malo digao glas oko nezakonitih radnji pa onda muk. Takvih investitora ima gdje god želiš. A da nas francuzi nešto pretjerano vole to se vidi i dan danas

TO
tolitol
19:40 24.05.2016.

"Na upit postoji li interes većih francuskih tvrtki za dolazak u Hrvatsku..." - Ovo je jedno od onih starih prežvakanih pitanja koje naši poslovnično "obrazovani" novinari postavljaju kao da je Hrvatska još uvijek u debelom socijalizmu pa se investicije dogovaraju na državnoj razini. Hoće li Francuzi (a i drugi) kod nas ulagati ovisi isključivo o tome kakvo smo okružje stvorili za poslovanje kod nas i je li to poslovno okružje bolje ili lošije od onoga u drugim zemljama. Niti će Kovač bilo što dogovoriti, niti Orešković, niti je to mogao Milanović ili netko iz njegove svite "sposobnih". Ovdje u Hrvatskoj se stvaraju uvjeti, a dolaze oni kojima takvi uvjeti odgovaraju. Vrlo jednostavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije