Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike

Miro Bulj traži objašnjenje okolnosti uništavanja Evo TV-a

Miro Bulj
Patrik Macek/PIXSELL
27.02.2019.
u 13:20

Nisam i dalje dobio odgovor na pitanja zašto je HAKOM odbio produžiti koncesiju hrvatskim tvrtkama HP, Odašiljači i veze i HP produkcija za naplatnu zemaljsku televiziju Evo TV?, kazao je Bulj

Mostov Miro Bulj ponovno je kritizirao preuzimanje profitabilnog Evo TV-a, odnosno tvrtke HP produkcija od strane Hrvatskog telekoma. Uoči današnje odluke HAKOM-a, odnosno ocjene koncentracije operatora Hrvatski telekom i HP produkcija, Miro Bulj podsjetio je da je u više navrata upozoravao na čudne i sumnjive aktivnosti kojima se uništila ova uspješna tvrtka da bi se, naglašava, obezvrijeđena isporučila u strane privatne ruke.

- Nisam i dalje dobio odgovor na pitanja zašto je HAKOM odbio produžiti koncesiju hrvatskim tvrtkama HP, Odašiljači i veze i HP produkcija za naplatnu zemaljsku televiziju Evo TV? Ako će te frekvencije jednog dana nekome trebati, moglo se navedenim tvrtkama produljiti mogućnost nesmetanog rada do tada, uz uvjet da će morati prilagoditi svoju opremu novom frekvencijskom spektru u momentu kada će trebati osloboditi sadašnje frekvencije? Zašto to nije učinjeno – zanima Bulja. Nije dobio ni odgovor na pitanje, nastavlja, kako je bila moguća prodaja HP produkcije, tvrtke koja je u stopostotnom vlasništvu državne tvrtke Hrvatska pošta, bez javnog natječaja.

- Tko je ozakonio kriminalnu mogućnost otuđenja državne imovine tako da državna tvrtka osnuje svoju tvrtku, na nju prenese državnu imovinu, a ministar onda "blagoslovi" prodaju te imovine bez javnog natječaja – pita Bulj.

Što je s odgovorom na pitanje, dodaje, što o svemu kaže Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, s obzirom na to da je Europska komisija upozorila da i bez preuzimanja Evo TV-a, HT ima preveliki udio na hrvatskom tržištu.

- Zašto nitko iz nadležnih institucija nije reagirao izjavu iz HT-a, objavljenu u medijima da "preuzimanje Evo TV-a nije stvar AZTN-a". Bi li se predsjednik uprave Deutsche Telecoma u svojoj zemlji usudio kazati da se Njemačka agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ne smije baviti kontrolom udjela DT-a na njemačkom tržištu? I zaključno, kada će se nadležne institucije pozabaviti ovim kriminalnim aktivnostima i početi krivično goniti pojedince koji su naredili odnosno proveli uništavanje uspješne hrvatske tvrtke i njezinu predaju HT-u – zaključio je Bulj tražeći još jednom odgovore na sva navedena pitanja.

Video Miro Bulj u Saboru pustio Ustani bane

Komentara 3

OB
ObrenM
18:10 27.02.2019.

Nije ova nepostena rabota prosla bez podmaza-Zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije