Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Bulj:

'Proglasite 29. kolovoza Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera'

Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.02.2018.
u 16:07

Ivan Šreter hrvatski je liječnik rodom iz Pakraca, koji je početkom Domovinskog rata bio predsjednik kriznog štaba za zapadnu Slavoniju

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj uputio je u saborsku proceduru prijedlog odluke o proglašenju 29. kolovoza Nacionalnim danom mirotvorstva i Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera.

Ivan Šreter hrvatski je liječnik rodom iz Pakraca, koji je početkom Domovinskog rata bio predsjednik kriznog štaba za zapadnu Slavoniju te se istaknuo zalaganjem za mirno rješenje, nastojeći izbjeći rat i krvoproliće, ističe Most u utorak u priopćenju.

"Vjerovao je u mir i zajednički život svih naroda koji žive na prostoru Hrvatske, isticao se razboritošću i dobrotom i svim silama je nastojao isključivo mirnim putem doći do mira sa Srbima. Unatoč tome, oteli su ga 18. kolovoza 1991. velikosrpski pobunjenici, te je, po svemu sudeći, zatočen i mučen u logoru Bučje, gdje mu se gubi svaki trag 29. kolovoza 1991, a njegovi posmrtni ostatci nisu nađeni do danas".

Imajući u vidu herojsko mirotvorstvo koje je Šreter iskazao u ratnim okolnostima, Bulj smatra da on treba biti putokaz i uzor dolazećim generacijama i predlaže da se isti dan u Hrvatskoj obilježava i kao Nacionalni dan mirotvorstva, stoji u priopćenju Mosta.

Pogledajte i galeriju Muzeja Domovinskog rata u Dubrovniku:

Miro Bulj
1/8

Komentara 3

GU
gustirna
16:34 06.02.2018.

zasto nitko ne pita ,od dorha do vlade, je li i koliko je njihov pupovac odgovoran za smrt dr.sretera....degoricija to opisuje u svojim memoarima ....pupi ga je trebao dovesti u zamjenu za cetnicke zarobljenike ali je lagao da treba njima za ljecenje iako je vec davno bio mrtav...epilog,nasi pustili cetnike a dr.sretera pupi nije doveo u zagreb.....

DU
Deleted user
22:12 06.02.2018.

Odkad ste se riješili onog jugo oficirčića onog brke porasli ste mi u očima pogotovo vi Miro,,samo ima i u vas kukavičjih jaja još itekako! Pogotovo u Sisku.

DU
Deleted user
02:24 07.02.2018.

Gospodin Pupovac je sve zaboravio, gubitak pamcenja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije