Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeno pripremno ročište

Miro Bulj: Mesiću poručujem da je kukavica jer se danas nije pojavio. Neka dođe idući put ako se usudi

Zagreb: Miro Bulj na ročištu zbog tužbe Stjepana Mesića za klevetu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.02.2021.
u 13:04

Bulj je kao svjedoke predložio Vladimira Šeksa, Davora Božinovića, Tomislava Karamarka, Marijanu Petir, Josipa Manolića i povjesničara Josipa Jurčevića

Iako ga je najavio na svojoj Facebook stranici, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj danas ipak nije započeo svoj obračun s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Naime, u petak u 10.15 sati na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu trebalo je biti održano pripremno ročište kojim je trebao započeti sudski postupak u kojem je Mesić tužio Bulja zbog povrede časti i ugleda. Mesić je preko svog odvjetnika Čede Prodanovića još u lipnju prošle godine podnio tužbu u kojoj traži novčanu naknadu u iznosu između 25 i 30 tisuća kuna zato jer ga je Bulj u objavi 27. veljače 2019. godine nazvao „krivokletnikom i elementarnom nepogodom za hrvatski narod“.

Bivši predsjednik tužbu nije podnio zbog, kako kaže, novca, nego kako bi obranio svoju čast, zbog čega će, ako sud presudi u njegovu korist, cijeli iznos donirati u humanitarne svrhe. Barem je tako govorio prošlog ljeta, a stoji li još uvijek pri tom stavu u petak ga se nije moglo pitati jer se na pripremno ročištu, za razliku od Bulja, nije pojavio.

- Dolazit ću na svaku raspravu jer se ovog postupka ne bojim, dapače, veselim mu se i jedva čekam da krene. Ostajem pri tome kako je Stipe Mesić krivokletnik i nepogoda hrvatskog naroda, a to ću i dokazati. Osim toga, poručujem Mesiću i da je kukavica jer se danas nije pojavio – kazao je nakon rasprave tuženi saborski zastupnik.

Iako je pripremno ročište odgođeno zbog proceduralno-administrativnih problema, odnosno zato jer Mesić i njegov odvjetnik nisu zaprimili odgovor na tužbu koja je poslana elektroničkim putem, Bulj je sutkinju obavijestio kako predlaže petero novih svjedoka koji bi trebali dokazati kako je Mesić doista - krivokletnik. To su redom: Vladimir Šeks, Tomislav Karamarko, Davor Božinović, Marijana Petir, Josip Manolić te povjesničar Josip Jurčević.  

Osim toga, Bulj je u sudnicu kao dokaz u spis predao i primjerak knjige „Vrijeme krivokletnika“ autora Miroslava Tuđmana kojom se također nada kako će uspjeti potvrditi svoju tezu. Hoće li sutkinja Janja Marijan Žabek taj dokaze i svjedoke prihvatiti trebalo bi biti poznato nakon idućeg ročišta koje je zakazano za kraj travnja. 

Ključne riječi

Komentara 13

KU
Kultura
13:29 26.02.2021.

Izdajnik bio i ostao. Svjedocio je protiv svoje drzave u Haagu, ukrao cekive za svoju zemlju od dijaspore....

Avatar barba_barba
barba_barba
13:08 26.02.2021.

Stipe, australski dolar, svugdi bija, nis napravija, idol svih Hrvata tipa MesicManolic i sudionik derneka od bunkera u Novskoj do pecenog odojka u Srbu.

DI
Diosiario
19:29 26.02.2021.

Knjiga Miroslava Tuđmana će biti dovoljna. Ta knjiga u kojoj su taksativno pobrojane a zatim razvaljene sve Mesićeve laži u Haagu u svjedočenju protiv Blaškića na 450 stranica ultimativni je i neoboriv dokaz da je Mesić krivokletnik, kao što je nezakonito i protuustavno dilanje dokumenata s oznakom državne tajne jasan i neoboriv dokaz da je Mesić veleizdajnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije