Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BUDUĆNOSTI NEMA BEZ MOSTA'

Miro Bulj: Ideološke i svjetonazorske podjele bile su dimna zavjesa za pljačku Republike Hrvatske

Miro Bulj
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
27.07.2016.
u 09:55

"I kod Ustavnog suda pokazali su da su podjelom mjesta napravili čisti politički sud. Prvi put je u povijesti zabilježeno da je netko sebe srušio sam s vlasti, uz pomoć blizanaca SDP-a."

U gostovanju Mire Bulja iz Mosta nezavisnih lista, u Novom danu, saznali smo što očekuje od izbora i kako komentira sadašnju političku situaciju, jasno poručivši kako nema buduće vlade bez Mosta, a upravo sve bivše odgovorne su za sadašnje katastrofalno stanje u Hrvatskoj.

Kako prenosi N1, Bulj je kazao kako Mostovci od izbora očekuju da "narod prepozna da se može drukčije voditi i upravljati Hrvatskom u zaštiti nacionalnih interesa".

S obzirom na to da su u Hrvatskoj već neko vrijeme naglašene podjele, Bulj poručuje kako Most nije ni desni, a ni lijevi, već pravi put.

"Građani su vidjeli što smo napravili s 300 tisuća glasova, a kad bi ih dobili milijun, vidjeli bi kako se mijenjaju stvari u Hrvatskoj."

Izborne liste još nisu definirane, ali Most provodi ankete i razgovara s listama i građanima koji imaju snage i volje pridružiti im se. Dodao je i kako bi se prvi put u povijesti moglo dogoditi da netko iz periferije bude nositelj liste u Zagrebu.  

Također, Bulj se osvrnuo i na velik broj kvalitetnih ljudi u stranci i na prvog čovjeka stranke Božu Petrova, koji je spreman na sučeljavanje s Milanovićem i Plenkovićem.

"Međutim, budući da su to momci koji nemaju veze i dodira s narodom, nastali su iz političkih inkubatora, pozivam ih da se suoče s čovjekom iz naroda. Ovi bruxelleski dečki očito nemaju snage izaći među ljude i suočiti se s Petrovom", Jasan je bio Bulj.

"Most je unio promjenu da se govori o trenutačnoj situaciji u Hrvatskoj. Dok se Hrvatska urušavala po svim pitanjima, osobito po pitanju mladih koji odlaze, oni su se bavili ideološkim i svjetonazorskim podjelama, i to je bila dimna zavjesa za pljačku Republike Hrvatske."

Komentirao je i kako bez Mosta neće biti nove vlade, a kozmetičke promjene u HDZ-u nisu dovoljne da bi stranka s njima ostvarila suradnju. Smatra kako će Most još jednom biti odlučujući faktor i spremni su preuzeti odgovornost, ali ne na način kao što su to sada radile političke elite

"I kod Ustavnog suda pokazali su da su podjelom mjesta napravili čisti politički sud. Prvi put je u povijesti zabilježeno da je netko sam sebe srušio s vlasti, uz pomoć blizanaca SDP-a."

Poručuje kako je borba Mosta isključivo strateška. Prema tome, traže da se RH razvija na srednjem poduzetništvu, poljoprivrednicima i OPG-ovcima. Protive se centralizaciji i trgovačkim lancima gdje hrvatski proizvodi na policama ne postoje.

Most traži ljude koji će rješavati probleme, osvrnuo se Bulj spomenuvši ključne ljude u Narodnoj koaliciji, poput Beljaka i Jambe, koji se dogovaraju oko preuzimanja fotelja, kao primjerice u Hrvatskim šumama, gdje su obećani milijunski iznosi završili u džepovima tajkuna.

O aferi "Bonusi" u Hrvatskim šumama kaže kako je nezamislivo plaćati bonuse nekome tko ima monopol u RH, a kao glavnog krivca navodi Zorana Milanovića kojeg, kao ni Jakovinu, ne čuje kako viče kakva je to socijaldemokracija – otpuštati ljude, a davati milijune tvrtki. No dodaje i kako se to ne događa samo u Hrvatskim šumama već i na svim lokalnim razinama.

Kratko se osvrnuo i na ljetovanja koja se ovih dana spominju u medijima, kazavši kako svaki dužnosnik u ovoj krizi ljetovanje mora platiti sam. No smatra da je to samo kap u moru rastakanja Republike Hrvatske.

>> Sve zlo u Hrvatskoj dolazi od saborskih zastupnika, u sabornici bleje, prepucavaju se, a o Ustavnom sudu šute

Komentara 40

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
10:29 27.07.2016.

gosp. bulj - lupa kao i obično, bez rezona i bez argumenata... toliko ste bili dobar partner da je ostatak koalicije radije izglasao pad vlade nego da svama nastavi "surađivati"... :(

PR
principjelannotsdp
10:19 27.07.2016.

Bulj se ukakao zbog Plenkovića i prodaje nam predizborne spinove.

CR
Croasan
10:36 27.07.2016.

Bulj....imaš pozdrav iz DORH-a i MUP-a od kadrova koje MOST nije dozvolio zamjeniti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije