Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBGO SMRTI MLADIĆA

Mirni prosvjed u Bruxellesu prerastao u nered: Pokušali zapaliti policijsku stanicu, uhićeno 116 osoba

BRUSSELS MANIFESTATION IBRAHIMA AFTERMATH
Foto: NICOLAS MAETERLINCK/BELGA/PIXSELL
1/2
14.01.2021.
u 12:54

U neredu su razbijene stakla policijskih automobila i obližnjih lokala, te su pokušali zapaliti policijsku stanicu.

Gotovo 500-njak prosvjednika okupilo se jučer navečer ispred policijske postaje Sjever u Bruxellesu kako bi tražili pokretanje istrage zbog smrti 23-godišnjeg mladića Ibrahima B. koji je preminuo prošlog vikenda sat vremena nakon što je uhićen. 

Iako je gradonačelnik Emir Kir dao dopuštenje za prosvjed na kojem će biti 100 ljudi, pojavilo se čak pet puta više. Prosvjed je na samom početku bio miran, no onda je dio prosvjednika počeo bacati kamenje i petarde na policijsku postaju uslijed čega je policija uzvratila s vodenim topovima, javljaju lokalni mediji. 

 

Organizatori prosvjeda neuspješno su pokušavali smiriti situaciju, no nije im uspjelo. U neredu su razbijene stakla policijskih automobila i obližnjih lokala, te su pokušali zapaliti policijsku stanicu. No, policajci su uspjeli ugasiti vatru prije nego što se proširila. 

 

Prema policiji, ozlijeđeno je petero policajaca i jedan prosvjednik. 

Uhićeno je više 116 osoba. To je na Twitteru potvrdio federalni ministar pravde Vincent Van Quickenborne, koji je i dodao kako je istraga u tijeku i da oni koji su radili nerede neće proći nekažnjeno. 

 

Obdukacija tijela nesretnog mladića pokazala je da je umro od srčanog udara. Unutarnja kontrola policije otvorila je istragu o smrti mladića, naveo je ured javnog tužitelja. 

Ključne riječi

Komentara 5

ZA
Zapadnjak
13:40 14.01.2021.

Citam 5 puta da pronadem gdje je rijec "rulja" i ne nađem ni nakon 5 puta...

Avatar Viktor999
Viktor999
15:57 14.01.2021.

Sada je rulja opet postala ˝mirni prosvjednici˝ koji se bune protiv zločeste policije 😂😂😂

Avatar Franz_Ferdinand
Franz_Ferdinand
15:46 14.01.2021.

Doktori, znanstvenici, antifasisti ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije