Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzimanje čina

Mirko Norac tužio predsjednika Josipovića

\'unutrasnja...zagreb...18.06.2007. zupanijski sud, sudjenje rahim ademi i mirko norac za ratne zlocine u medackom dzepu u rujnu 1993, mirko norac,  foto: goran stanzl\'
Arhiva VL
15.10.2010.
u 23:43

Norac traži poništenje nedavno donesene odluke o oduzimanju čina general bojnika i smatra tu odluku nezakonitom.

ZAGREB – Mirko Norac podnio je 13. listopada Upravnome sudu Republike Hrvatske tužbu protiv predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH Ive Josipovića. Traži poništenje nedavno donesene odluke o oduzimanju čina general bojnika i smatra tu odluku nezakonitom.

Vlatko Nuić, Norčev odvjetnik, kazao je da je nekoliko stvari nezakonito učinjeno. Tvrdi da se Norcu, kojemu je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u rujnu izrečena kazna zatvora od 12 godina (trenutačno u zatvoru Lipovica – Popovača), ne može oduzeti čin general bojnika jer nijednim zakonom nije propisano da se civilnim osobama može oduzeti vojni čin.

Napominje da je u trenutku odluke Norac imao status “umirovljeni general bojnik – pričuvnik” te da se, kako u to vrijeme nije bio na vojnoj vježbi, na njega ne primjenjuje Zakon o službi u Oružanim snagama RH.

Napomenuo je da ta odluka Norcu nikad nije dostavljena, već je samo objavljena u Narodnim novinama.

Komentara 166

OB
-obrisani-
10:11 16.10.2010.

E da je više bilo Norca nebi danas bilo problema na forumu, pamti se njegova rečenica: priznam jedino zapovjedništvo viteza luburića!

OB
-obrisani-
11:34 16.10.2010.

To mu, valjda, dodje kao zatvorska zanimacija. Da mu brže prodje vrijeme.

VI
vitaszorcms
09:50 16.10.2010.

16.10.2010. u 09:07h kamocemo103 je napisao/la: Chetnik,ti komentiraj čosavog vojvodu Šešelja,Arkana i svoje bardonje.Ovo niti je tvoja država niti tvoja vojska .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije