Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demokratski predizbori

Miranda iz ‘Seksa i grada’ bila bi guvernerka

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
31.08.2018.
u 13:47

Najprije mora pobijediti guvernera Andrewa Cuoma na demokratskim predizborima 13. rujna. Glumica ljevičarskom kampanjom želi osvojiti birače i doći na čelo države New York.

Predizborna kampanja za guvernera države New York počela je dosta žestoko i kandidati ne biraju riječi. A jedna je od tih kandidata, koja se natječe unutar Demokratske stranke, poznata glumica i zvijezda serije “Seks i grad” Cynthia Nixon (52).

U prvoj izravnoj debati od 2006. godine na demokratskim predizborima, optužila je dosadašnjeg guvernera New Yorka Andrewa Cuoma (60) da je politički “insajder” i “korumpirani korporativni demokrat”. Oboje vode snažnu kampanju uoči izbora u studenome, na polovici mandata predsjednika Donalda Trumpa, kada će se birati novi sastav Predstavničkog doma i Senata te brojni dužnosnici na saveznoj i lokalnoj razini. Između ostalog, Nixon je pokušala ocrniti Cuoma kao karijernog političara i insajdera u establišmentu, a njezin je suparnik u prvi plan stavio nedostatak iskustva glumice u politici te ju je optužio da podcjenjuje izazove vođenja države.

Dok Cuomo optužuje svoju suparnicu da “ živi u svijetu fikcije i ne zna ništa o realnosti” tvrdeći da on “živi u svijetu činjenica”, Nixon je uvjeravala birače da će ona biti puno bolja guvernerka od Andrewa Cuoma naglašavajući svoju aktivističku angažiranost na pitanju jednakosti braka u državi New York te dodajući da “iskustvo ne znači ništa niste li dobri u upravljanju”.

Glumica je kao prioritete navela poboljšanje zdravstvene skrbi, zaustavljanje masovnog slanja ljudi u zatvore i unapređenje mreže podzemne željeznice u gradu New Yorku. Cuomo, koji dolazi iz demokratske obitelji i čiji je otac također bio guverner New Yorka, a koji se natječe za treći guvernerski mandat, prema anketama uživa među biračima golemu prednost u odnosu na Nixon koja je početnica u politici.

Andrew Cuomo tvrdi da se, bude li izabran za guvernera New Yorka, neće natjecati za predsjednika 2020. Predizbori za demokratskog kandidata održat će se 13. rujna, a izbori za guvernera New Yorka 6. studenoga.

Komentara 1

QU
quovadis
01:28 01.09.2018.

Koga boli kardan za tu lizalicu tapeta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije