Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborski zastupnik

MIP odobrio vođenje kaznenog postupka protiv Kuščevića

Lovro Kuščević
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
18.09.2019.
u 23:05

Uskok je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora u srijedu je slijedom zahtjeva Državnog odvjetništva i Uskoka jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti.

O tome je saborske zastupnike u srijedu navečer izvijestio predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Željko Tušek.

Uskok je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ranije je Kuščeviću skinulo zastupnički imunitet.

Povjerenstvo je razmatralo i zahtjev donedavnog ministra državne imovine Gorana Marića o ponovnom obnašanju zastupničke dužnosti i donijelo odluku o prestanku mirovanja njegovog mandata, kojom njegovom zamjeniku Mati Čičku prestaje zastupnički mandat.

MIP je, među ostalim, donio odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata (bivšem ministru poljoprivrede) Tomislavu Tolušiću i prestanku mandata zamjenice zastupnika Vesni Bedeković (aktualnoj ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike).

MIP je u slučaju privatne tužbe odlučio da se imunitet ne skida zastupniku Ivanu Klarinu, jer će se postupci za kazneno djelo klevete moći voditi nakon prestanka mandata, izvijestio je Tušek.

VIDEO Pernar u Saboru šutio osam minuta:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Niškorist
Niškorist
07:51 19.09.2019.

Dok je HDZ-a biće i Kuščevića ?

VA
vadis
00:36 19.09.2019.

Lupeza Kuscevica treba goniti do kraja. Konfiscirati svu lopovlukom stecenu imovinu i tesku kaznu zatvorom. Nazalost lopova kao Kuscevic u Hrvatskoj ima puno. Sve ih treba goniti, i nikad se neumoriti.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
01:39 19.09.2019.

Gdje je tu pravda ako uopće postoji. Taman čoeka' skinuki s jasala i mam protiv njega skidanje imuniteta sab. zastupnika i odma lomljenje kičme. To se može vidjeti samo u Rvackoj. Na žalost ovakvi postupci protiv poštene inteligencije u zadnje vrijeme uzeli su razmjere pandemije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije