Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog smrada

MIP odbacio zahtjev za pokretanje kaznenog postupka protiv SDP-ovog Hajdukovića i Tomića

Domagoj Hajduković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.07.2018.
u 11:53

Dvojac je 13. svibnja u Osijeku na konferenciji za medije prozvao Ministarstvo poljoprivrede da danima ne poduzima ništa oko ekološkog zagađenja u đakovačkom prigradskom naselju Kuševac

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je uskratilo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv SDP-ovih zastupnika Domagoja Hajdukovića i Damira Tomića. Zahtjev za davanje odobrenje za pokretanje postupka protiv SDP-ovog dvojca tražila je tvrtka Osatina d.o.o. Zbog kaznenih djela uvrede i klevete.

Naime, dvojac je 13. svibnja u Osijeku na konferenciji za medije prozvao Ministarstvo poljoprivrede da danima ne poduzima ništa oko ekološkog zagađenja u đakovačkom prigradskom naselju Kuševac. Tada su rekli kako zbog nesnosnog smrada koji se širi s obližnjih privatnih farmi, ljudi ne mogu živjeti, otvoriti prozor, sušiti rublje, a smrad se osjeti i u Đakovu.

- Smrad je nesnosan. No ono što je puno opasnije je zagađenje okoliša. Uzrok je zaorano stajsko gnojivo koje je bačeno u višestruko većim količinama od dopuštenog, to je kancerogeni materijal koji ispiranjem tla dolazi u podzemne vode – poručio je tada Tomić. Tvrtka Osatina očito se prepoznala u ovim kritikama budući je od MIP-a tražio pokretanje postupka jer je dvojac "aludirao" da netko krši zakon pa je došlo do ekološkog zagađenja.

Kao i u sa svim drugim privatnim tužbama, MIP je nastavio svoju praksu te jednoglasno odbacio ovaj zahtjev.

Komentara 2

KO
kold
12:11 05.07.2018.

Imunitet treba ukinuti pa će povlaštena gospoda razmišljati šta govore, ali tko će im ukinuti tu privilegiju oni sami sebi malo sutra.

RI
rightside
12:30 05.07.2018.

haha ,to je sad vec normalno postalo da se stiti banda partijaska, jugonostalgicari i udbaski suradnici ))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije