Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFORMATIČKA OLIMPIJADA

MIOC ponovno osvaja medalje!

Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret
15.07.2017.
u 12:58

Rješavali su zadatke u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux.

Hrvatski srednjoškolci nastavili su seriju osvajanja medalja na međunarodnim informatičkim natjecanjima.

Osvojili su četiri medalje na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Ljubljani - CEOI 2017. Tri medalje izborili su učenici XV. zagrebačke gimnazije, popularnog MIOC-a, a jednu Prva gimnazija Varaždin. Srebro su osvojili Josip Klepec (3. razred, XV. gimnazija), Vilim Lendvaj (3. razred, XV. gimnazija) i Josip Kelava (4. razred, Prva gimnazija Varaždin), a broncu Leonard Inkret (3. razred, XV. gimnazija). 

Rješavali su zadatke u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux.

Novim uspjesima presretan je profesor Nikola Dmitrović

- Jako smo zadovoljni. Svaki natjecatelj je osvojio medalju, tri srebra. Do zlata je jako malo nedostajalo. Kada se dojmovi slegnu vidiš da je to super rezultat. Sada nekoliko dana odmora i odmah nove pripreme za Međunarodnu informatičku olimpijadu u Teheranu - poručio je profesor Dmitrović. 

Tako se naši mladi informatičari sve više ugledaju na hrvatske sportaše, prošli puta Dmitrovićevi reprezentativci su osvajali medalje u svibnju u Los Angelesu na isti dan kad je Hrvatska u istom gradu pobjeđivala Meksiko 2:1, a sada su novim medaljama ispratili finale Wimbledona Marina Čilića

Komentara 1

DU
Deleted user
17:22 15.07.2017.

Kao što vidite, "to ja zovem kurikulumom", a i nisu jedini! Takmičenja iz matematike, prvi ili među prvih tri u Svijetu, mladi Varaždinci OŠ osvajaju srebra iz robotike, ne znam jer nitko nije pisao, dali su već sada zlatni!? To očigledno nikoga ne interesira? Ako se ovo nastavi, ovi naši Akademici uništit će prije smrti sve dobro u školstvu! Kako samo paro ljutito odgovara, kako nisu uzeli niti jednog Akademika u Kurikulum? Što će ti učeni starci, 60 godina žive u prošlosti (čast iznimkama)? A kakove Znanstvenike imamo, vidjeli smo koliko je trebalo da sud ukine ventile na radijatorima i glupe naprave koje fakat ne mjere ništa? Da su pitali bilo koga s Ruđer Boškovića, u pet minuta bi im objasnio da s toplinska energija ne može mjeriti tako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije