Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo kulture nabavlja 17 osobnih vozila

Ministrici automobil više srednje klase, stižu i četiri terenca

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu Vlade RH u NSK
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
11.11.2021.
u 15:50

Ističu da im je vozni park star 13–18 godina i da zbog dotrajalosti vozila koja sad koriste moraju biti zamijenjena

Ministarstvo kulture i medija nabavlja 17 automobila putem operativnog leasinga na pet godina. Procijenjena vrijednost te nabave iznosi 2,08 milijuna kuna bez PDV-a. Nabavlja se 11 osobnih vozila niže klase, četiri terenska automobila, jedan automobil više srednje klase te jedan osobni električni automobil.

U Ministarstvu kažu da je njihov vozni park u prosjeku star od 13 do 18 godina te su svi ti automobili prešli između 200 i 300 tisuća kilometara pa ih je stoga zbog dotrajalosti i skupoće održavanja već trebalo zamijeniti. Terenski i automobili niže klase potrebni su im, navode, za terenski rad službenika konzervatorskih odjela Uprave za zaštitu kulturne baštine koji su raspoređeni po svim županijama te obuhvaćaju i područje otoka i teže pristupačnih terena.

Automobili se također nabavljaju i za konzervatorske odjele koji pokrivaju područje središnje Hrvatske gdje se provodi obnova kulturne baštine oštećene u potresu, navode u Ministarstvu. Električni automobil koristit će pak za potrebe dostave i službene potrebe prijevoza po gradu Zagrebu. Automobil više srednje klase koristit će se za potrebe prijevoza ministrice i dužnosnika, s obzirom na to da Ministarstvo u voznom parku nema adekvatno vozila za putovanja na duže relacije. Ministarstvo trenutačno posjeduje jedno vozilo više srednje klase, staro 13 godina, s prijeđenih 335.000 kilometara. 

 

 

 

Komentara 4

DU
Deleted user
17:54 11.11.2021.

Svima njima je dosta i Sandero. A ako im trebaju terenci, ima i Duster za male pare...

PR
PrimoracRi
16:14 11.11.2021.

Trebala bi bolje kočiju od Jovanovića......

VI
vidum
16:25 11.11.2021.

Ovo mi djeluje malo nekulturno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije