Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasteretiti radnike

Ministrica Opačić najavila reformu sustava socijalne skrbi

milanka opačić,mirando mrsić,marina lovrić merzel (1)
Nikola Čutuk/PIXSELL
26.03.2012.
u 18:42

Prije reforme uslijedit će javna rasprava, kazala je Opačić otvarajući forum Globalni socijalni program – Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada u povodu Dana socijalnog rada UN-a

– Vrijeme je za promjene trendova –  kazala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvarajući danas forum Globalni socijalni program – Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada u povodu Dana socijalnog rada Ujedinjenih naroda. Naglasila je kako je sustav socijalne skrbi kao djelatnost dosad bio u sjeni drugih velikih sustava te najavila njegovu reformu. Cilj je, kaže, rasteretiti djelatnike i uključiti obiteljske centre. O svemu će se i javno raspravljati.

– Sada, s vlastitim ministarstvom, došlo je vrijeme da se trendovi mijenjaju i da se počne ulagati u socijalnu skrb i njezine djelatnike. Zato je važno otvoriti dvosmjernu komunikaciju između ministarstva zaduženog za stvaranje programa, pravilnika i normativa, to jest pravnog okvira, te djelatnika koji rade na terenu – pojasnila je Opačić na forumu koji su organizirali Ministarstvo socijalne politike i mladih i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Studijski centar socijalnog rada.

 

 

Ključne riječi

Komentara 17

KU
kukuriku
19:43 26.03.2012.

..reforma \"oko stange\"..!!

PO
porezni.obveznik
19:51 26.03.2012.

cro.army, zakon dopusta tu mogucnost, u cemu je problem? znas li za neku nepravilnost u postupku?

CA
cro.army
19:26 26.03.2012.

Voloio bih da dotičnu osobu netko od novinara priupita kako je uspjela usvojiti dijete kao samohrana majka...Na uštrb mnogobrojnih parova koji ne ispunjavaju?! neke od uvjeta u proceduri. Želimo znati !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije