Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktiva
Povratak na članak

Ministrica Obuljen-Koržinek: Vlada podržava prava autora

Nikša Bratoš istaknuo je da Direktiva o autorskim pravima na digitalnom tržištu ništa neće promijeniti krajnjem korisniku

Komentari 5

Avatar korona
korona
07:46 08.09.2018.

A jeste svi "kreativci" u P.M. i natrag.Uzmite svoju robu i stavite je na tržište,pa koliko zaradite.Što se mene tiče možete zaraditi milijarde,ali ne na način kao što ste radili uZAMP-u Kad se kupi nekakav CD što se koristilo za bilo što takvi "kreativci" kao vi i josipović bi stavili novac u đep.A da ne govorimo što visite na sisi jednog radnika s plaćom od 4000 kn. kroz pročun države ili grada.Srbin ri rekao"Lezi lebe da te jedem".Sve sami lezilebovići i hebivetri-kreativci.

VL
AR
Artukovic
07:36 08.09.2018.

Glazbenici,filmasi,a i novinari bi se napokon mogli primiti nekog posla pa tek onda traziti neku naknadu za svoj rad.Slucajno znam da nosaci opreme na snimanju filma imaju oko 100 Eura dan.Ako to nije dosta onda neznam sto je.Pa koliko onda beru glumci,reziseri,producenti....i sad bi jos naknade za intelektualne zasluge.Bas nemate srama mimalo.Idite tamo gospodi u Uljanik pa im ispricajte za svoje nemile probleme.

VL
Avatar rubinet
rubinet
09:04 08.09.2018.

među umjetnicima “zamjetnog prinosa hrvatskoj kulturi” su i Marijan Ban, Husein Hasanefendić Hus, sestre Husar, Vlado Kalember, Zorica Kondža, Danijela Martinović, Duško Mucalo, Boris Novković, Jurica Pađen, Davor Radolfi, Darko Rundek., Stanko Šarić, Dražen Turina Šajeta, Alen Vitasović, Vanna, Maja Vučić (popularna glazba), Dejan Ačimović, Gordana Gadžić, Kristina Krepela, Goran Navojec, Ecija Ojdanić (gluma), Igor Mirković i Vjeko Vrdoljak (TV i film redatelji), Alan Bjelinski, Ana Rucner (ozbiljna glazba), ilustrator Danilo Dučak, fotografi Biljana Gaurina, Mario Kučera, Mio Vesović, književnici Edo Popović, Robert Naprta, Kemal Mujičić, Pero Kvesić, Ivica Prtenjača ukupno ih je 1.269…. Prethodnih godina na tom su popisu bili i Josipa Lisac, Tony Cetinski, Dražen Žanko, Dado Topić, Jasmin Stavros, Massimo Svić, Aki Rahimovski, Đani Maršan, Duško Lokin, Mišo Kovač, Sanja Doležal, Neno Belan, Jasna Zlokić, Ognjen Sviličić, Leona Paraminski, Toran Margetić, Paolo Magelli, Oliver Frljić, Ivica Buljan, Matija Dedić, Tomislav Mužek, Živko Zalar, Ivo Lipanović, Miro Gavran, Josip Alebić, Vatroslav Kuliš, Vedrana Rudan …(ukupno 530)

VL
Avatar rubinet
rubinet
09:03 08.09.2018.

Kad će štovana ministrica ukinuti besplatno zdravstveno i mirovinsko osiguranje"siromašnim" umjetnicima?Država mjesečno za njihove doprinose izdvaja oko 11 milijuna kuna, a pravo na povlasticu umjetnici stječu ako godišnje bruto zarađuju manje od 90.528 kuna.. Tragikomično! Hrvatice i Hrvati plaćaju sebi Z.O i M.O. ali ne i umjetnici koji samo jednim koncertom zarade nečiju godišnju plaću

VL
Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
08:49 08.09.2018.

Daj Bratos ne seri lopino jedna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.