Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Ministrica kulture zbog koje je Plenković trpio napade desnice iz svojih redova otkriva svoju stranu priče

- Umjesto da razgovaramo o tome što netko može ponuditi da kultura, umjetnost i hrvatska kulturna politika budu unaprijeđene, razgovaralo se o temama koje s tim područjem imaju malo ili nimalo doticaja - objašnjava Nina Obuljen Koržinek

Komentari 92

HG
hilde_garde
22:10 29.10.2016.

"... da oni koji djeluju u području kulture i umjetnosti djeluju po jasnim profesionalnim kriterijima i uz stabilnu potporu"! Drugarice, što vam je to 'stabilna potpora'? Da nije možda (zapravo JE i sigurno JE!) 'stabilno financiranje' anacionalnih pseudo kulturnjaka i 'redatelja' perverznjaka? Npr. fruga Frljića i drugih ljubitelja HRK, a mrzitelja mog Naroda? ... Od vas očekujemo, mi od Plenky-ja, prevareni Hrvati da se precizno izjasnite o dosadašnjoj krpelji koju je financirao SDP i njihovoj 'kulturi'! ... Politikantske floskule nas ne zanimaju! Samo gola istina i činjenice!

VL
MW
milky way
22:55 29.10.2016.

Gospodjo Ministrice, dosta je poreznim obveznicima mantri tipa “HAVC je najbolja kulturna reforma”, “umjetnost i hrvatska kulturna politika budu unaprijeđene”, “da oni koji djeluju u području kulture i umjetnosti djeluju po jasnim profesionalnim kriterijima i uz stabilnu potporu”, nas zanimaju samo cinjenice: za koje, kakve i po kojim kriterijima se dodjeljivao novac odredjenim projektima preko Ministarstvu kulture i na kraju kakvu korist su polucili ti projekti, te po kojim kriterijima ce se u buducnosti dodijeljivati. Pa taj HAVC je u 4-5 godina imao na raspolaganju preko 450 milijuna kuna. Pitajte obicne ljude kakve bi oni “reforme” znali napraviti s tim novcem…

VL
MO
morituriite
22:02 29.10.2016.

Plenkoviću, s obzirom da si za hrvatsku državu štetniji i od Sanadera, dobro je da si postavio ovu antifu Obuljen. I izvrsno je da si prigrlio Pupovca. Tako da si se odmah na samom početku pokazao i ne možeš više mazati ljudima oči. Da parafraziram Mesića, ti si već sad politički mrtvac samo tog još uvijek nisi svjestan. Ali tebe ionako čeka neko mjesto u EU. Hdz je taj koji bi se trebao zabrinuti kako će se uzdići i oporaviti kad ti svoje otplešeš u RH i strovališ stranku.

VL
MW
milky way
23:09 29.10.2016.

Je li ovaj tekst narucen u svrhu “spasavanja vojnika Ryana”? Pa na vasem Barometru je prije neki dan objavljen tekst o ministrici Obuljen s puuuno nezgodnih cinjenica.

VL
DU
Deleted user
22:19 29.10.2016.

Ako je HAVC nešto dobro za Hrvatsku, onda je ovo ministrica strave i užasa. Teško da ćemo se nositi s tim, odnosno ti s nama, Nina Obuljen i kako još nemam pojma. Ti si strašilo u kulturi i uopće.

VL
DU
Deleted user
22:24 29.10.2016.

Dragi kulturnjaci, molim vas, daj nas kulturno mrzite za svoje novce, nemojte nam uzimati ustašoidne kune.

VL
Avatar tetina
tetina
22:36 29.10.2016.

Možda treba biti potpuno naivan ili neobaviješten, a možda i priglup pa povjerovati našim dragim novinama tipa Večernjak, Jutarnjak i sličnima, kad se uhvate pohvale Obuljenove ili navale blatiti Barišića. Prva se predstavlja kao zaslužna i silno obrazovana osoba kojaoja je zadužila ovu priglupu i nepismenu Hrvatsku, njene „ognjištare“ u koje spadam i ja, desničare i uopće kojekakve krvoloke kakvima nas predstavljaju u kući i inozemstvu srdačni prijatelji iz raznih novina i čudesnih udruga koje žive dobro i obilato na sisi iste te i takve Hrvatske.

VL
Avatar tetina
tetina
22:33 29.10.2016.

Zašto ne navedu slavna djela Obuljenkina? Gdje su njene knjige, znanstveni prilozi, mukotrpan rad na predstavljanju hrvatske povijesti i kulture EU, gdje zapisi , gdje potpore braniteljskim i drugim udrugama, gdje obrana povijesno-ratnih knjiga Slobodana Praljka itd…itd… Najveći dosezi našeše Obuljenke su da je vjerojatno držala lavor kada je Zlatar violić pjevala "RIGOLETO" na nekom balkonu a Obuljenka držala lavor. Kako korpulentnu gđu. Zlatar-Violić nije mogla zadržati, gospođa Zlatar je završila na Hitnoj pomoći i na ispumoavanju želuca od raznih destilata. Medjutim, gđu Obuljen kao osobu jako dobro i dugo poznaje naš bivši mandatar a sada pradsjednik vlade. Te su joj preference dovoljne i za sada dostatne za postane nona ministrica kulture, Hribar, Urša i ostale "nevladine " udruge doživljavaju permanebtni višestruki orgazam. Bravo Plenky. Kada mi pokušaš nešto objasniti , molim te digni obrve, jer bez toga ništa-

VL
Avatar fijolica
fijolica
23:02 29.10.2016.

Te "određene skupine" su sastavljene od većine naroda (što se vidjelo po broju glasova koje je g. Hasanbegović dobio)! A koliko ste ono vi dobili glasova od naroda? Sramotno! Možete se izvući jedino ako doista nastavite s mjerama koje je g. Hasanbegović započeo! A to je da se prestanu financirati oni koji, po mišljenju većine naroda (a ne vas!), ne djeluju "po jasnim profesionalnim kriterijima".

VL
BI
bikica7
23:11 29.10.2016.

Gospođo ministrice,sve ste s ovim rekli da je" HAVC nešto najbolje što se u kulturi dogodilo".Draga gospođo trajat će te dok bude i vaš mentor Plenković a onda zajedno u ropotarnicu povijesti.

VL
KA
Karo1
23:37 29.10.2016.

Necemo tako brzo zaboraviti ovu Plenkovicevu podvalu.

VL
DO
Donald
23:46 29.10.2016.

Zašto da si Hrvati u vlastitoj državi daju pljuvatin u lice od Plenkovića odnosno Obuljen ? Mi hoćemo da se novac Republike Hrvatske za kulturu troši na našu hrvatsku kulturu, a ne na Frljića i filmove poput "zašto je Kino Zvezda u Beogradu prazan ?! Pa tko je tu lud, da si tako nešto dozvoljavamo ?

VL
RO
robertek
23:53 29.10.2016.

Večeenji, nas zanima Hasanbegović, a ne ova drugarica koju je Juda postavio na mjesto ministra kulture

VL
MA
MarkoKosmicki
22:29 29.10.2016.

molim vas kulturno

VL
DO
Donald
00:38 30.10.2016.

Po kakvim je to kriterijima Obuljen kvalificirana da bude ministrica kulture, osim što je dobra prijateljica Plenkovića ? Ni fraza, da je on šef vlade i ima pravo birati ministre nije nikakav kriterij. Plenković je dužan svojim biračima odnosno narodu u jednom tako kontroverznom slučaju jasno i glasno obrazložiti taj izbor, ili onda uopće nije shvatio srž demokracije. U Bruxellesu to ide, ovdje ne.

VL
DE
demokršćanin
23:51 29.10.2016.

Dragi administratore koje su to riječi?

VL
GO
Gomila
06:16 30.10.2016.

nije u pitanju Obuljen dali je dobra o zla o Hasenbegovic u pitanje je Plenkovic koji je poslusao pupovca i dove ga u vladu i to ce platit debelo

VL
AU
aunick
01:54 30.10.2016.

Ucena gospodja ministrica bi kao prvo mogla objasniti cija je to kultura koju predstavljaju tipovi kao sto je Frljic, a i ona osobno, a i svi ti njeni avangardni slobodni kulturnjaci koji trebaju sigurnu i stalnu financijsku potporu. Bilo bi dobro da vi kao ministrica kulture proucite ciju kulturu to vi treba da predstavljate i da li vi imate pravo da toj kulturi koji vas placa pravite podvale i rasipate nihove novce na vas nacin i za vas gust. Vi na to nemate pravo iako vas je ustolicio vas stari prijatelj gospodin PM Plenkovic. Hrvatska a ni hrvatska kultura nisu nicija prcija cak ni onih koji uobrazavaju da su oni izuzetni i avangardni. Jedina vam je prilika da dobro proucite namjere koje je imao gospodin Hasanbegovic kojem cak ni Islam u prdominantno Katolickoj kulturi bude predstavik kulture i volje naroda. Koju to vi kulturu zastupate?

VL
Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
08:47 30.10.2016.

Reakcija branitelja koji su dijelove svoga tijela, svoje zdravlje kao i svoje prijatelje ugradili u temelje hrvatske drzave ne mozemo zvati desnicom vec postenim ljudima. Reakcija je bila opravdana, radi se o stotinama dokaza protiv gospodje ili gospodjice Obuljen. Ne razumijem ako je SDP porazen na izborima zasto je dobio ministricu? Zasto ljevica ima ministricu ako su glasovi umjerenog naroda prevladali.

VL
GO
gooniegoogoo
07:46 30.10.2016.

a najbolja kultura je bila ona Zlata-Violić. Tolko o vrijednostima novinara i kulturanjaka.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.