Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrh HNS-a odlučio

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

andrea zlatar violić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
22.03.2015.
u 20:01

Bit će deveta osoba koja je od početka mandata napustila Banske dvore

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić jednom je nogom već iskoračila iz Vlade, a očekuje se da će drugi korak HNS-ovka učiniti u idućih nekoliko dana na sastanku sa stranačkom šeficom i prvom potpredsjednicom Vlade Vesnom Pusić.

Mogućnost otkaza

Vesna Pusić već je u petak na HTV-u najavila mogućnost otkaza za ministricu kulture, a danas smo od osobe iz užeg vodstva HNS-a dobili potvrdu kako u stranci očekuju ostavku A. Zlatar Violić. Razlog je nedavno izvješće Državne revizije koja je, među ostalim, utvrdila kako je ministrica kulture uzimala akontaciju za službena putovanja na koja na kraju uopće ne bi otišla i kako je novac tek naknadno vraćala u državni proračun, i to u mjesečnim ratama, uskratom dijela ministarske plaće.

– Ljudski mi je teško gledati kako će inače odlična karijera jedne pametne osobe ostati zasjenjena ovom glupošću. To što je učinila ne mogu nazvati nikako drugačije nego običnom glupošću jer kao ministrica mora paziti na svaku kunu javnog novca. Pretpostavljam da će ona sama dati ostavku u normalnom razgovoru s predsjednicom stranke – kaže osoba iz vrha HNS-a.

Tko će je naslijediti, još nije odlučeno, ali iz HNS-a doznajemo kako to žele riješiti na “najbezbolniji način” pa će u tom smislu velike šanse za preuzimanje Ministarstva kulture imati netko od njezinih tamošnjih bliskih suradnika. Premijer Zoran Milanović nije se dosad aktivnije uključio u priču jer, kako doznajemo, želi Vesni Pusić dati priliku da sama riješi slučaj jer je ipak riječ o ministrici iz redova HNS-a. Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić tako će najvjerojatnije biti deveta osoba koja je od početka mandata Milanovićeve vlade napustila Banske dvore. Prvo je zbog zdravstvenih problema otišao Zlatko Komadina (SDP), potom Mirela Holy (SDP) zbog pisma u kojem traži zaštitu za suprugu stranačkog kolege, a Radimir Čačić (HNS) zbog odlaska na odsluženje kazne.

Unutarstranački sukobi

Veljko Ostojić (IDS) morao je dati ostavku zbog povezanosti s aferom sa zemljištem, Neven Mimica (SDP) otišao je u Bruxelles, a Slavko Linić (SDP) Vladu je morao napustiti zbog sukoba s premijerom. Zbog unutarstranačkih sukoba Milanović je najurio je Rajka Ostojića, a kolateralna žrtva te smjene bio je Željko Jovanović.

>> 'Svatko treba snositi posljedice za svoje postupke, pa tako i ministrica Zlatar'

Komentara 84

Avatar Slito
Slito
20:34 22.03.2015.

Nismo mi lopovi,..mi smo postena vlada,..a kad ono lopov do lopova upakirani u SDP-HNS celofan. Kako ih nije sramota, ima toga na pretek, vrijeme ce svoje pokazati. Jedina utjeha u svemu je,..njihovo vrijeme uskoro je na kraju!

VA
vatrenaaaa
20:26 22.03.2015.

kultura izlazi iz svake njene pore

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
20:30 22.03.2015.

Žicarski mentalitet. Kultura na nivou tapkaroša karata pred kinom. Fujjj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije