Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje
Povratak na članak

Ministrica Divjak: Ove godine provjerit ćemo diplome svih u obrazovnom sustavu

Ministrica je vrlo zadovoljna eksperimentalnom fazom reforme koja se događala u prvom polugodištu.

Komentari 5

DU
Deleted user
16:20 16.01.2019.

Tko je najzadovljniji u hrvatskoj . .tzv.politicka elita iz zagreba kgjk plenki ministri ministarke drzavni tajnici glavni tajnici sefovi agencija visoki savjetnici pomocnici ministara veleposlanicoi vujcic hgk ..a tko ce sve parazite nabrojati...itd

VL
AR
Arger
17:21 16.01.2019.

Prvo provjerite svoju....po postupcima i odlukama koje provodite vi ste najsumljiviji.

VL
VL
vlatx
19:52 16.01.2019.

A zašto reforma ne bi krenula od npr. prosjeka ocjena? Taj prosjek ništa ne govori o znanju učenika već samo o nastavnicima, pogotovo ako je prosjek 5.0. Kako je moguće da dijete ima iz svih predmeta sve ocjene 5? Zar to nije malo neobično da je dijete darovito na svim predmetima? Zašto reforma dalje ne bi krenula sa upisima u srednju školu? Zar svi moraju imati prosjek 5.0 da bi se upisala željena srednja škola? Na primjer, dijete je talentirano iz likovnog ili glazbenog ali zbog prosjeka manjeg od 5.0 (tjelesni ima 4) ne može upisati odgovarajuću školu jer netko nema smisla za likovni ili sluha za glazbeni ali ima prosjek 5.0 i uzme mjesto talentiranom dijetetu! Previše obećanja nikome ne služi. Priča se o tabletima i "digitalizaciji" a trenutno u školama nema više od jedne adekvatno opremljene učionice s računalima?! Programi i materijali koji se sada nude nisu prilagođeni osnovnom prikazu preko računala i projektora?!!! Što će se raditi tek na tim tabletima, zar će se tjerati učitelje da uzimaju programski sadržaj iz japana jer oni imaju najbolje osmišljen rad na tim uređajima a djeca će usput naučiti i japanski?! Ima puno važnijih stvari od ove kvazi reforme koja ide preko koljena, npr. zadnji prosvjed učitelja i djece za sigurno školu! Zar normalna djeca ne mogu pohađati normalno nastavu jer eto nemaju nikakvih psihofizičkih problema i padaju u drugi plan a od njih će se očekivati da pokrenu gospodarstvo!!!

VL
ZI
zip123
20:58 16.01.2019.

Prvo Sabor.

VL
ZL
zlatnirat
19:25 16.01.2019.

Najbolje poceti u saboru, ali zna se:" nece grom u koprive".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.