Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi promjene

Ministrica Divjak: Od politike ne živim niti sam ikad živjela

Blaženka Divjak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
05.04.2018.
u 10:08

Što se tiče procesa, startali smo s reformom strukovnog obrazovanja, škola za život i informatika idu od jeseni i to ni na koji način ne može zaustaviti izbor Ekspertne radne skupine, kaže Divjak.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je rekla kako od politike ne živi niti je ikad živjela.

"Prije svega sam profesorica i znanstvenica, od politike ne živim niti sam do sada živjela, prema tome moja jedina motivacija jest da se uvedu pozitivne promjene u školu i na fakultete, u znanost. Zato sam ovdje. To je moja motivacija", izjavila je ministrica Divjak uoči sjednice Vlade RH.

"Što se tiče procesa, startali smo s reformom strukovnog obrazovanja, škola za život i informatika idu od jeseni i to ni na koji način ne može zaustaviti izbor Ekspertne radne skupine. Tu je naglasak, na pozitivnim promjenama, a nije naglasak na osobama, i kad god to tako postavljamo, mislim da radimo dobar posao", rekla je Divjak.  

Blaženka Divjak
1/6

Na pitanje novinara znači li to da ne popušta u svojim stajalištima, odgovorila je: "Sve što sam rekla, iza toga stojim".

Hrvatska narodna stranka (HNS) u priopćenju objavljenom u srijedu ocijenila je da bi imenovanjem Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme, a obrazovna reforma, ističe, nema alternative.

Na čelo Ekspertne radne skupine bira se kompetentna i stručna osoba koja zadovoljava propisane kriterije, a Glunčić ne zadovoljava uvjete i otvoreno govori protiv reforme, napisali su iz HNS-a u priopćenju.

Stranka Hrast u srijedu je pak dala podršku imenovanju Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS), a ministricu Divjak optužili su da je "svojim agresivnim pristupom spremna zgaziti sve stručne argumente kako bi uvela bilo kakvu reformu i kako bi HNS to mogao prikazati svojom političkom pobjedom".

Komentara 16

SO
SoloHan
10:14 05.04.2018.

Ova kokoš je neki dan organizirala da joj djeca u nekoj školi plješću ko drugu Titu, i Kim Jong Udu, bolesnica iskompleksirana

Avatar Keep_calm
Keep_calm
10:23 05.04.2018.

Najbolje da se makneš, drugarica.

LU
Lujo123
10:57 05.04.2018.

Od politike ne živim niti sam ikad živjela -------------------------------- od politike ne, ali od političke prostitucije da!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije