Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'za svaku osudu'

Protiv vjeroučitelja pokrenut postupak za izvanredni otkaz. U slučaj se uključio i DORH

Ravnateljica Ljiljana
22.12.2017.
u 13:30

"Postupak za izvanredni otkaz pokrenut je kada je potvrđena vjerodostojnost snimke objavljene na portalima", rekla je ravnateljica

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca Ljiljana Klinger izvijestila je danas kako je pokrenula proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Krešimira Bagarića koji je snimljen kako učenicima govori o strijeljanju nekih hrvatskih političara, Hrvate naziva "nezahvalnom stokom" te opravdava ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Postupak za izvanredni otkaz pokrenut je kada je potvrđena vjerodostojnost snimke objavljene na portalima", rekla je Hini.

Ranije je izjavila kako je šokirana objavljenom snimkom te osudila ponašanje vjeroučitelja. Ocijenila je kako je riječ o zlouporabi položaja učitelja, stavovi koje je iznio "nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu".

U slučaj se uključio i DORH

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu također je reagiralo i policiji naložilo provođenje izvida o izjavi vjeroučitelja iz zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec, Krešimira Bagarića. Tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici objavilo da je od policije zatražilo izvide "radi utvrđenja elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti". O rezultatima izvida kao i državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
Foto: Facebook/ Naš potok

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak prva je danas reagirala na tu snimku objavom na svojem Facebooku poručivši da je šokirana otkrićem snimke u kojoj se otvoreno propagira govor mržnje te je najavila istragu o tom slučaju. Od vjeroučiteljevh izjava ogradio se i Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije.

Nadbiskupija: Ograđujemo se od izrečenih stavova

"Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije putem Tiskovnoga ureda obavještava javnost da su upoznati sa slučajem neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matija Gubec Krešimira Bagarića. Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka. Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima", priopćili su iz Nadbiskupije.

Portal Index.hr objavio je audio snimku u kojoj vjeroučitelj učenicima na satu govori da treba strijeljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, za Hrvate govori da su “nezahvalna stoka, debili, kreteni", tvrdi da su Mladićevi zločini nad Bošnjacima bili opravdani, "a mi imamo dudeke" i sl. Vjeroučitelja je tijekom njegova ispada zabilježio učenik škole.

Pogledajte i galeriju: Pixsellove fotografije godine

Ravnateljica Ljiljana
1/59

 

Komentara 525

CR
CROLINDA
11:32 22.12.2017.

kakva je razlika između ovoga učitelja i Mate Kapovića i zašto bi se drugačije tretirali - Kapović i dalje predaje mladima nakon što je na Facebooku napisao Hrvatima da im se sere na Bleiburg

DU
Deleted user
11:09 22.12.2017.

Da sam snimao drugove i drugarice nastavnike koji su me učili škola bi ostala bez kadra. P.S. Matija, plati porez.

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
11:11 22.12.2017.

Kad porfirije peva cetnicke borbene po "inostranstvu" ni slova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije