Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 16 mjeseci

Ministrica Divjak i Nezavisni sindikat znanosti potpisali novi kolektivni ugovor

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike u sustavu znanosti i visokog obrazovanja
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/14
27.12.2018.
u 19:58

Novim se ugovorom regulira pravo zaposlenika u suradničkom, stručnom i nastavnom zvanju i na radnom mjestu na povrat troškova povezanih s izradom, tiskom i opremom doktorske disertacije do najviše 3500 kuna

Nakon 16-mjesečnih pregovora u Ministarstvu obrazovanja potpisan je granski kolektivni ugovor za zaposlenike u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Novim se ugovorom tako regulira pravo zaposlenika u suradničkom, stručnom i nastavnom zvanju i na radnom mjestu na povrat troškova povezanih s izradom, tiskom i opremom doktorske disertacije do najviše 3500 kuna te pravo na naknadu za odvojeni život od obitelji i pravo vezano uz troškove poslijediplomskih doktorskih studija.

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike u sustavu znanosti i visokog obrazovanja
1/14

Kako je kazala ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, novi kolektivni ugovor koji je potpisan može se podijeliti na dva dijela, dio koji sada mladim znanstvenicima omogućuje vrijeme za izradu znanstvenog rada da bi u zadanom periodu doktorirali i dio koji se odnosi na materijalna prava koja ujedno mladim znanstvenicima jamče da će im biti osigurani troškovi doktorskih studija.

Kazala je i da je važan segment vraćanja povrata troškova za opremanje doktorskog rada znanstvenika, a što je, podsjetila je, 2013. godine ukinuto.

>> Pogledajte što je profesor Dragičević rekao o zakonskoj infrastrukturi u školama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije