Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporne naočale

Ministrica Divjak na udaru kritika zbog načina na koji je dala izjavu novinarima

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak završila je pregovore
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
23.11.2017.
u 13:25

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak našla se na meti kritika tviteraša jer je izjavu novinarima dala u sunčanim naočalama

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak našla se na meti kritika tviteraša jer je izjavu novinarima dala u sunčanim naočalama.

Ministricu su novinari zaustavili ispred Banskih dvora prije sjednice Vlade, a ona je na pitanja odgovarala u sunčanim naočalama.

Tviteraš Marko Jurčić napisao je kako je "davanje izjava u sunčanim naočalama znak nepoštovanja, a posebno kada to čine dužnosnici ili službenici".

S njim se složila bivša premijerka Jadranka Kosor koja je vrlo aktivna na Twitteru.

– To se smatra izrazito nepristojnim u svim prilikama. Kod dužnosnika je to i skrivanje od javnosti – odgovorila mu je ona.

''Reforma ide brže nego što bi mnogi željeli''

Kurikularna reforma ide brže nego što bi mnogi željeli, rekla je ministrica Divjak pozvavši sve da se pridruže obrazovnoj reformi za koju je potrebno suglasje jer ideološke podjele učenike i budućnost Hrvatske dovode u poziciju talaca partikularnih interesa.

Reforma ide brzo, pripremljeni su materijali za kurikularnu reformu, koji su prije bili dokumenti, sada idu na recenzije, a odgovoreno je i na javnu raspravu te se ti dokumenti unapređuju, rekla je Divjak.

"Međutim, dokumenti su tek prvi korak. Tek nakon toga dolazi ono što je važno: edukacija za nastavnike, priprema materijala, poziv za škole. Vjerujem da će 60-70 škola iduće godine, odnosno za manje od deset mjeseci, krenuti u eksperimentalnu provedbu", rekla je ministrica novinarima odgovarajući na pitanje novinara ne ide li reforma presporo.

Na pitanje koliko će ona trajati, odgovorila je kako je ona kontinuirani proces. "Ići ćemo s eksperimentalnim dijelom, a sve što prođe eksperimentalni dio ide u punu provedbu, nakon toga nešto drugo ide u eksperiment", objasnila je.

Kurikularna reforma, smatra, ide brže nego što bi mnogi željeli jer, kako je rekla, "uvijek ima onih kojima je iz različitih ili interesnih poslovnih razloga važno da se ništa ne mijenja i onih kojima je iz političkih razloga važno da se ništa ne mijenja".

Komentara 55

DU
Deleted user
13:38 23.11.2017.

novinare triba tuć mokrin konopon,za niš ne odgovaraju a ćovika osude i život in unište,pljuc..

SM
siki_miki
14:24 23.11.2017.

Idioti se bave idiotarijama.

AP
ante_pustinjak
14:25 23.11.2017.

jurčić i jaca, tandem za knjigu rekorda gluposti i površnosti! jaca mora biti svakom loncu poklopac, jer bi ljudi inače pomislili da je otišla na radu u irsku ili njemačku! kako samo iz topline svoje sobe dijeli savjete o pristojnosti. da ne spominjem njezinu torbicu na susretu s obamom ili sličnom velikom zvijerkom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije