Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Ministrica Bedeković: U pojedinim domovima utvrđene su nepravilnosti

Ministrica Vesna Bedeković u Splitu
Foto: Milan Šabić/Pixsell
1/7
18.05.2020.
u 20:56

U proteklom razdoblju do jučer izvršeno je ukupno 95 nadzora od čega 74 u ustanovama za starije i nemoćne osobe, rekla je ministrica Bedeković i dodala kako su utvrđene nepravilnosti.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković rekla je kako još uvijek postoji mogućnost izbijanja virusa u domovima za starije i nemoćne. 

- Naravno, još uvijek postoji opasnost i opravdan strah da nam se na popuštanje mjera može dogoditi izbijanje virusa u domovima za starije i nemoćne osobe i zato je važno staviti naglasak za poštivanje strogih epidemioloških uputa i apelirati na osobnu svijest svih koji dolaze u posjete, rekla je Bedeković. 

Bedeković je otkrila i zašto nije poslana inspekcija u Koprivnicu

- Nismo slali inspekciju jer smo nakon izbijanja, ulaza virusa u dom u Koprivnicu zatražili izvješće epidemiologa i na temelju tog izvješća poduzete su sve mjere i radnje i nije bilo potrebe slati, rekla je. 

Uspostavljeni su i županijski centri koji su trebali kontrolirati situaciju, piše Dnevnik.hr.

- Županijski timovi u čitavoj Hrvatskoj izvršili su 860 posjeta domovima za starije i nemoćne i drugim pružateljima. Ministarstvo na temelju analize tih izvješća šalje na teren inspekcijske nadzore. U proteklom razdoblju do jučer izvršeno je ukupno 95 nadzora od čega 74 u ustanovama za starije i nemoćne osobe, rekla je ministrica Bedeković i dodala kako su utvrđene nepravilnosti.

- Najveći broj nepravilnost odnosio se na veći broj korisnika od dozvoljenih u obiteljskim domovima, kod nekih da su radili bez licencija, bez dozvole za rad, u dijelu ustanova utvrđen je manjak osoblja, rekla je Bedeković. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije