Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa Odbora za veterane
Povratak na članak

Ministri rekli što misle o tome da Dan antifašističke borbe više ne bude blagdan

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman također je rekao da Vlada nije razmišljala o ukidanju praznika 22. lipnja i da su samo razmišljali o tome da se vrati praznik 30. svibnja

Komentari 14

DU
Deleted user
09:42 07.11.2019.

dan antifasisticke borbe....sto se zapravo dogodilo 22.6.1941.godine ????..koji silni događaj se dogodio tog nadnevka u brezovici kraj siska ...najbolji sinovi naseg naroda a bilo ih je oko 50ak u zestokoj borbi ubili su su oko 900 njemackih vojnika okorjelih nacional socijalista ...nacista..ili sto???

VL
DU
Deleted user
10:47 07.11.2019.

Mislim da ih je netko ubaćen,dobro "navukao", praznik, ko prazik, ali sad će ratni gubitnici iz Domovinskog rata, Jugosi, ANTIFA.e, ORJUNA-e( sve u stvari u funkciji velikosrpske ideologije) imati potvrdu za obranu od "Fašističke ideoloije". Mislio sam da smo pametniji, ali ne nosimo badava titulu najgl..lje nacije na svijetu(treba razdijeliti strahovite komunističke zločine od antifašizma).Male države postoje dok nisu preveliki teret velikima rekoše Kurdi i Levant, pametnom dosta.Pripreme su u tijeku eno Vučić će vježbati govor u Saboru RH, on podržava antifašizam i EU i NATO ga treba, pa bi ponovo mogla pasti trgovina, samo treba dobar razlog.

VL
BE
beee
11:38 07.11.2019.

bauk je u pravu ako su frajeri neka ga potpuno ukinu a ne da ga prebacuju u spomendan...

VL
DU
Deleted user
17:14 07.11.2019.

Antifašisti krenuli protiv Hrvatske države a ne protiv režima što sve o njima govori.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
10:46 07.11.2019.

Prvi sisački partizanski odred osnovan je 22. lipnja 1941. u šumi Žabno pokraj Siska. Sisački je odred bio prvi antifašistički partizanski odred u Hrvatskoj te u Jugoslaviji. Osnovan je na dan napada nacionalsocijalista na Savez Sovjetskih Socijalističkih Republika. Imao je 79 boraca koje je predvodio zapovjednik Vlado Janić Capo. Pripadnik ove postrojbe bio je i pokojni stožerni general HV-a Janko Bobetko te Franjo Knebl. Kako su u odredu većinom bili Hrvati (osim jedne žene – Srpkinje Nade Dimić), borilo se uglavnom na hrvatskom području, a završetak Drugoga svjetskog rata doživjelo je 38 njegovih boraca. Osnutak sisačkog odreda označio je početak organizirane antifašističke borbe u Hrvatskoj, u kojoj je, aktivno sudjelovalo više od 500.000 hrvatskih građana. U postrojbama Narodnooslobodilačke vojske (NOV-a) borilo se oko 230.000 boraca iz Hrvatske. U spomen tim ljudima obilježava se Dan antifašističke borbe.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:42 07.11.2019.

da se prestanu svađati, predlažem da se odredi 10-ak dana u godini, koji bi bili državni praznici u čast političkih stranaka, znači, jedan dan je za hdz, drugi za sdp, treći hss, hns, hsls, hdssb, most, vijadukt, kanal, lista, savez, udruga, pokret... ako treba, za svih 200 stranaka iz registra odrediti dane. i svaka opcija bude zastupljena. samo nam još treba neki praznik koji nema ništa sa politikom, nekadašnjom, sadašnjom, budućom. shvatite, političari su novi kraljevi!

VL
JB
Jandref_Briselionovič_Plenjinj
11:09 07.11.2019.

Neka ostane 'Dan antifašističke borbe koja se izrodila u komunističku diktaturu'.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:38 07.11.2019.

U povjesnoj zbilji najvjernijeg stada Hrvatskog Boga ima mali milion dogadjaja koji zaslužuju proglašenje za blagdan, pa bi trebalo uvesti makar stotinjak istih. Tako bi vjerodomoljubni dvonožci mogli makar uživati u oslavama, čak i za praznim astalima (ovo se ne odnosi na vjerodomoljubne glodare kojima nedostaje samo ptičje mlijeko). Hrvatski izrodi, dvonožni papkari i kopitari, koji se hoće prežderavati, mogu slobodno u bijeli svijet u potjeri trbuhom za kruhom, zar ne?

VL
KA
kalimera
11:03 07.11.2019.

Treba odrediti jedan dan,neka bude dan svih ratova i svih vojski koje su žarile,ubijale i palile i svi zadovoljni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.