Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković: Optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, neću dopustiti da se širi mržnja

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
17.01.2019.
u 10:55

Uoči sjednice Vlade ministri su komentirali burni jučerašnji dan u Saboru

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković podsjetio je na nekoliko važnih događaja. Spomenuo je susret s predstavnicima županija na kojem je bilo riječi o novoj preraspodjeli županija koja je pravednija i bit će povoljnija te obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske. Komentirao je jučerašnji dan u Saboru.

"Argumentirano smo odgovorili na pitanja oporbe. Krenula je salva uvreda, dezinformacija, kleveta i optuživanja – mene osobno – za veleizdaju. Došlo je do optužbe za izdaju od zastupnika Mosta. Mi, kao političari, u dijalogu možemo trpjeti optužbe, uvrede i laži, ali optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti. To je apsolutno neprihvatljivo. Ja kao predsjednik Vlade, Vlada i HDZ nećemo dopustiti da se širi mržnja koju širi Most", rekao je Plenković i dodao da s tom strankom više neće surađivati.

Smatra da je odgovornost Vlade puno veća i bitnija za toleranciju u hrvatskom društvu, za suživot, jer ne žele da se kao plodovi takvih nastupa "događaju problemi u realnom životu naših sugrađana".

"Tu očekujem od svih vas da jednako snažno i argumentirano zastupate takve stavove. Mislim da je to naša politička odgovornost i ono što je ključno – tu radimo razliku između ozbiljnih političkih aktera i politikanata na hrvatskoj političkoj sceni", poručio je Plenković svojim ministrima.

Pogledajte video: Nikola Grmoja u sukobu s premijerom Plenkovićem

Vlade je na današnjoj sjednici prihvatila Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske,  Izvješće o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu za potrebe nacionalnih manjina, Izvješće o poslovanju slobodnih zona u Republici Hrvatskoj u 2017. 

Uoči sjednice Vlade i ministri komentirali su burni jučerašnji dan u Saboru

"Nemam komentara. Pa to je bilo vrijeđanje u Saboru", rekao je ministar financija Zdravko Marić o incidentu u Saboru između premijera Andreja Plenkovića i Nikole Grmoje.

"Premijer je reagirao ljudski. Nije me iznenadilo ništa, reagirao je ljudski. Nije vjerovao da mu to netko govori", komentirao je incident ministar Oleg Butković.

"Ministar Krstičević vojnik je, general, on je emotivac. On je napravio sve u tom postupku", rekao je Butković o reakciji ministra obrane koji je bacio makete aviona na pod u sabornici.

Pogledajte video: Ministar Krstičević burno reagirao na provokacije SDP-ovca Vidovića

"Nije bilo nikakvog obračuna. Premijer zbog svog rada zaslužuje poštovanje svakog zastupnika i građanina", rekao je ministar Tomislav Ćorić.

"Optužiti nekog da je veleizdajnik jest dno dna. Ja sam iznenađen blagom reakcijom onih koji su bili tamo", rekao je ministar Lovro Kuščević.

Pogledajte video: Plenković dao izjavu o sukobu s Nikolom Grmojom

 

Komentara 152

Avatar siva_sova
siva_sova
10:03 17.01.2019.

biti veleizdajnik kao plenki je dno dna ....

HR
Hrabraja
10:01 17.01.2019.

Sta nije 91 tako branio interese Hrvatske, neko je krivotvorio potvrde o anemiji

FI
filter21
10:24 17.01.2019.

HDZ kriminalna i veleizdajnička organizacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije