Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA ZA EU

Ministri će spotovima zvati građane da izađu na referendum

'05.12.2011.Zagreb -  Trg zrtava fasizma, sredisnjca Hdz-a. Dan nakon izbora, Hdz je okupio predsjednisvo stranke. Vesna Pusic prosetala ispred Hdz-a.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
31.12.2011.
u 08:00

Informacije o tome što donosi članstvo mogu se već pronaći na internetskim stranicama Vlade (vlada.hr) te ministarstva (mvpei.hr), no od idućeg tjedna na njima će biti i “pročišćeni” tekstovi.

Predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i nekoliko ministara uključit će se u predreferendumsku kampanju – u TV i radio spotovima poslat će poruke građanima o članstvu u Uniji i pozvati ih da izađu na referendum 22. siječnja. No, to je samo dio kampanje, govori ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Informacije o tome što donosi članstvo mogu se već pronaći na internetskim stranicama Vlade (vlada.hr) te ministarstva (mvpei.hr), no od idućeg tjedna na njima će biti i “pročišćeni” tekstovi – suština svakog pregovaranog poglavlja, informacije kada dogovoreno stupa na snagu te odgovori na česta pitanja. – Ni to nije konačna informacija, jer učinak mjera na svakodnevni život ovisi o tomu kakva će biti politika hrvatske Vlade u vezi s nekom konkretnom temom – ističe V. Pusić još jedan važan aspekt. Usto, neke politike EU se konstantno mijenjaju, poput CAP-a (Zajedničke poljoprivredne politike), te će o tome morati postojati puno šira komunikacija s javnošću.

– EU je živi organizam – ističe V. Pusić, ali i dodaje da ćemo u EU i sami morati davati svoj “input”, odnosno što želimo postići pojedinim politikama unutar EU. – Sve politike EU već se reflektiraju na nas, uključujući i to da se na naše proizvode u EU plaća carina i time su 12 do 15 posto skuplji. Primjerice, proizvodi Željezare Sisak po kvaliteti i cijeni bili bi konkurentni, no sada su preskupi – kaže Pusić te dodaje: – Zato ljudi koji su u njoj radili nemaju više posla.

Komentara 78

BJ
Ben Juda Talmudan
08:40 31.12.2011.

Slušao sam ministricu na radiju neki dani i bilo mi je mučno kako je komentirala članak u francuskom Le Mondu,kako je RH imala daleko najteže pregovore i kako nije u EU dočekana na način na koji bi to trebalo biti,a što je gđa Pusić sve lakonski ignorirala i bagatelizirala,kao da se radi o nekakvom jefitnom članku ,a ne o stvarnoj analizi hrvatskih pregovora ,za koje ona ima samo pozitivna iskustva.Kad se sjetimo svega,prvo ucjene Engleza oko Gotovine,pa ucjena Slovenije oko riješavanja pitanja granice,topničkih dnevnika itd. .U tom njenom odnosu se vidi koliko je gospođa naklonjena antihrvatskim interesima jer je usmjerena samo na jedan cilj,a to je uhljebljenje u EU institucijama,gdje je odavno čekaju njeni sponzori i uvođenja stada u tor !

BJ
Ben Juda Talmudan
08:34 31.12.2011.

Referendum bi trebao biti neutralaan,isto poput izbora,da svi imaju šansu izraziti svoje mišljenje.Ovdje je totalno poremećen balans jer se radi o jednosmjernoj ulici, gdje euroskeptici nemaju nikakvu šansu u prezentaciji svojih stavova.Ako se ministri izražavaju u korist te jedine opcije,ja smatram da su u sukobu interesa. Gđa Pusić je stasala u komunizmu i projekt EU je samo nastavak jednoumlja,kojeg umjesto jednog vođe i jedne partije,sada provodi Krupni kapital . Radi se o totalno nedemokratskojk tvorevini u kojoj ne odlučuje narod nego uski krug političkih elita.

DU
Deleted user
08:23 31.12.2011.

Oto Reisinger je za ovu kvočku amater.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije