Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upute školama uskoro
Povratak na članak

Ministarstvo znanosti: Zapošljavanje branitelja za ravnatelje pod jednakim uvjetima

Neki od tih uvjeta su, primjerice, visoka stručna sprema, potreban staž od osam godina u sustavu obrazovanja, stručni ispit, te da kandidatkinja ili kandidat za dužnost ravnatelja školske ustanove nije pravomoćno osuđen ili da se protiv kandidatkinje ili kandidata ne vodi kazneni postupak

Komentari 22

Avatar Idler 3
Idler 3
17:43 25.05.2018.

Čitam pojašnjenje i zapraf ne vidim zakaj se digla tolka prašina? Znači VSS, iskustvo vu struki, stručni ispit...dalko več neg kaj ima bilo koji političar (il komentator). Zapraf je naglasak sam na tomu ak se najdu dva ista onda bude branitelj mel prednost - evo ja to podržavam ne sto neg tisuč posto !!! Očigledno je nekaj drugo negdje "v celofanu" pa je trebalo zmislit ovu nazovi-aferu !!!

VL
HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
17:43 25.05.2018.

Kako među njima nema branitelja vele prepali se drugovi da im koje radno mjesto ne promakne.

VL
BI
bijelocrveni
17:44 25.05.2018.

Da kojim slucajem LGBT pripadnici imaju prednost bili bi napredni i civilizirani, a ovako kad prednost imaju ljudi koji su nas obranili nazadni smo i krezubi.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
18:21 25.05.2018.

"slučaj ravnatelja" je nepotrebno ispolitiziran. Branitelj bi imao prednost pri zapošljavanju tek u slučaju da ima isti broj bodova kao protukandidat, koji nije branitelj. Dakle jezičac na vagi.

VL
BE
berija
16:52 25.05.2018.

Dobro, gdje su sad oni od jučer što su popljuvali "privilegiranu vrstu"? Je li vas bar malo sram? Komentari s isprikom? Nula. Zero. Nič. Kao i karakter.

VL
DU
Deleted user
16:48 30.05.2018.

Radim u školi. Imam uvjete. I branitelj sam. I mislim da je zakon glup, jer nikad ne bi bio dobar ravnatelj. Al sam nadam se dobar profesor. I treba mi bolja plaća, a ne glupi zakon da se dobije koji glas više. Vi drugi kako hoćete, ja mislim da je ovo još jedan idiotski potez vlade u cilju očuvanja vlasti s HNS-om. Koji ima potporu velikog broja od 2% birača, a desetljećima nam kroji život. Potreban je novi izborni zakon i ništa više

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
21:34 25.05.2018.

zaposlenici škole itekako najbolje znaju koga će izabrati. to bi trebalo biti glavno mjerilo.

VL
NI
nibunika
17:49 25.05.2018.

berija: ja se jučer nisam javljao, ali smatram da kod zapošljavanja u javnom sektoru, (ne samo kod ravnatelja), prednost pri zapošljavanju, kod ispunjavanja potpuno istih uvjeta, prednost bi trebao imati kandidat s daleko lošijom socijalnom situacijom, a ne branitelj kojii možda ima i višestruko bolji imovinski status (posebno gledano po visini dohotka po članu obitelji). Dakle kod potpuno jednakog ispunjavanja natječajnih uvjeta prednost bi trebao imati socijalni kriterij, a ne braniteljski status. Berija, katolički moral, kao i socijalna osjetljivost ti je " Nula. Zero. Nič. Kao i karakter".

VL
BI
binki
17:38 25.05.2018.

Oni partizanski sekretari su mala djeca za ove naše branitelje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.