Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNI DOKUMENT

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo preporuke: Evo kako će izgledati rad škola i vrtića

Povratak u školu u vrijeme COVID-19 - ilustracija
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
30.08.2020.
u 10:12

Ističe se kako je cilj izrade preporuka osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo  je u nedjelju modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s Covidom-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021., kako bi se omogućili što sigurniji  uvjeti izvođenja odgojno-obrazovnoga rada.

Dokument je objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje nelektoriranu inačicu dokumenta Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama", navodi se u priopćenju.

Modeli i Preporuke Za Provedbu Nastave u 2020-2021 (29.8.2020) 

 

Ističe se kako je cilj izrade preporuka osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Iz Ministarstva navodi da se ovaj dokument  nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

"U Uputama (od 24. kolovoza) je naglasak stavljen na zdravstveno-epidemiološku komponentu, a u ovom dokumentu na odgojno-obrazovno (pedagošku). Riječ je, dakle, o komplementarnim dokumentima koji se međusobno nadopunjuju te je za cjelovitost informacija nužno upoznati se sa sadržajem obaju dokumenata. Ako i nakon toga određena pitanja i dalje ostanu otvorena, Ministarstvo će ih s dionicima rješavati kroz dijalog, međusobno uvažavanje i otvorenu komunikaciju", stoji u priopćenju.

 Nastava u novoj školskoj godini 2020./2021. počinje 7. rujna.

VIDEO: Objavljene upute za početak rada vrtića i škola

Komentara 9

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
11:52 30.08.2020.

Ako se korona počne masovno širiti školama, stožeraši će okriviti- koronu.

NE
nečešrazbojniče
10:35 30.08.2020.

Heble vas više preporuke. Hoće li netko preuzeti odgovornost i reči tako smo odlučili i tako će se ponašati.

DU
Deleted user
13:16 30.08.2020.

Potpuno je jasno onima koji imaju mozak da se polako priznaje da covid nije nikakva opasnost .Na žalost većina želi da ovo potraje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije