Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIDRŽAVANJE MJERA

Ministarstvo zdravstva donijelo najnovije smjernice za liječenje oboljelih

Zagreb: Otvorenju brzog testiranja na COVID-19 u Sigetu nazočio i Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
27.11.2020.
u 17:19

U ostalim aspektima dijagnosticiranja, zbrinjavanja, simptomatskog liječenja i prevencije bolesti važeće su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporuke Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a.

Ministarstvo zdravstva donijelo je najnovije smjernice za liječenje oboljelih od COVID-19, izvijestili su u petak iz tog ministarstva.

Smjernice su namijenjene kliničarima, prije svega, infektolozima i intenzivistima, ali i drugim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju bolesnika s bolešću COVID-19. Obveza je svih zdravstvenih radnika u Republici Hrvatskoj pridržavati se tih smjernica, stoji u priopćenju.

U Hrvatskoj su do sada izdane smjernice Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za antivirusno i imunomodulacijsko liječenje oboljelih od COVID-19 i smjernice Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za kliničko zbrinjavanje pacijenata s COVID-19.

Iz Ministarstva zdravstva u priopćenju su podsjetili da je, zbog važnosti pravovremenog otkrivanja, dijagnosticiranja, zbrinjavanja i liječenja osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 i bolesnika s COVID-19, a u cilju uspješnog suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 u Hrvatskoj, na temelju članka 52. Zakona o sustavu državne uprave, ministar zdravstva Vili Beroš 29. travnja 2020. donio odluku o osnivanju Povjerenstva za primjenu lijekova u liječenju i profilaksi COVID-19 uključujući antivirusne i imunomodulacijske lijekove, u skladu s postojećim znanstvenim dokazima i preporukama međunarodnih relevantnih institucija.

U ostalim aspektima dijagnosticiranja, zbrinjavanja, simptomatskog liječenja i prevencije bolesti COVID-19 važeće su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporuke Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a, stoji u priopćenju.

Smjernice su dostupne na mrežnim stranicama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. 

VIDEO: Vlada RH predstavila nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije