Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPORA Okončane dvojbe oko gradnje nove bolnice

Ministarstvo zdravstva dalo 100 milijuna kuna

15.04.2009.
u 15:37

Za četiri godine Bjelovar će dobiti novu zgradu Opće bolnice veličine 22.000 četvornih metara, time će se sadašnji paviljonski sustav liječenja zamijeniti povezivanjem svih medicinskih djelatnosti. To su danas svojim potpisima osnažili ministar zdravstva mr. Darko Milinović i bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija. Riječ je o projektu vrijednom 200 milijuna kuna, pritom će troškove građevinskih radova koji će početi iduće godine u jednakim omjerima snositi ministarstvo te Županija i Grad Bjelovar.

Zdravstvo nije u krizi
- Ulaskom u ovu investiciju samo potvrđujemo kako u hrvatskom zdravstvu nema krize - zračio je optimizmom ministar Milinović.

Gradnja novih bolničkih objekata za pacijente će značiti daleko manje gnjavaže pri obavljanju specijalističkih pregleda koje će ubuduće rješavati bez dosadašnjeg nepotrebnog hodanja od, primjerice, kirurgije do rendgena kako bi napravili snimku s kojom su se ponovo vraćali na neki odjel.

Premda je u bjelovarsku bolnicu uloženo više stotina milijuna kuna za obnovu pojedinih odjela, čini se kako će tek nakon ovog smišljenog pristupa poboljšanju zdravstvenog standarda građani dobiti ono što su već desetljećima priželjkivali.

- Bjelovar dobiva funkcionalni bolnički trakt s najmodernijom opremom poput uređaja za magnetsku rezonancu ili CT-a, čiju bi nabavu u cijelosti trebalo financirati mjerodavno ministarstvo - rekao je župan Čačija.

Očekivana potpora
Državnu potporu ovom projektu pokraj bjelovarskog lobija Adlešič-Bajs-Jandroković zasigurno je osigurao i Milinovićev podatak o smanjenju zaduženosti bjelovarske bolnice i liste čekanja na pojedine preglede.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije