Novi slučajevi zaraženog mesa, u uzorcima otkrili i salmonele i još jednu bakteriju
Laboratorijskim pretraga utvrđena je prisutnost Salmonelle Infantis i E. Coli.
Komentari 32
nevjerojatno. kaj smo mi sve pojeli zadnjih 30-40 godina... strava i uzas
Bojim se za ljude na ovim silnim bozicnim sajmovima, silne kobase, pečeno meso pitanje je koliko je to dobro i termički obrađeno.
Todorićeva uvozna politka.....
Mene još jedna stvar strahovito smeta; u svakoj mesnici mesar ti uzima meso i reže ga , uzima novac i opet meso i tako sve ispočetka! Par puta sam na uzvraćenom novcu našao komadiće mesa! Bez rukavica, tko zna kolikoo često peru ruke? Znači higijena nula bodova. Još smo dobro i zdravi što sve pojedemo.
Ovi iz EU će Vas dokrajačiti.
U javnosti se napravila neka histerična atmosfera oko mesa - istina bi bila da su gore spomenute bakterije fakultativno patogene odnosno predstavljaju neki rizik u mesoprerađivačkoj industriji, kojeg bilo i bit će ga. I ne "survaju u bolesničku postelju" normalnog, zdravog čovjeka - nego stariji, oni s kroničnim bolestima, djeca eventualno. I gornje bakterije se uništavaju termo obradom odnosno čuvanjem namirnica u propisanom temp. rasponu < 6 C. Zašto nitko ne kontaktira stručnjake veterinare da smire javnost? Povećan broj nalaza je naprosto posljedica kampanjskog rada onih koji brinu o ispravnosti živežnih namirnica jer nakon smrtnog slučaju u Bregani, uslijedila nevjerojatna razlika u broju napravljenih kontrola - jasno da ima sad i pozitivnih, kao što je bilo i prije kad je sve prolazilo ispod radara onih u drž. službama. Daleko više zanimljivo od gornjih bakterija je što su vet. djelatnici na graničnim prijelazima bogati k o krezovi - e kako je do toga došlo i što se sve tamo ovjerava i za koje iznose, to bi bilo istraživačko novinarstvo koje bi htjeli čitati... Javašluk traje godinama!
Tako da i domaćom mesu ima salmonela i još E coli bakterijum koji govori o propustima higijena tokom proizvodnje. E coli isto opasno i može da dovedi do smrti. Sve namernice treba pregledati da li su iz domaćetržište ili iz druge zemlje.
...što je ovo!!? epidemija! Potvrda da mi je najbolja opcija nastaviti opskrbu mesom od pouzdanog, samostalnog uzgajivača, iz prve ruke, koji drži par komada grla za svoje potrebe i eventualno prijatelje. Čak je i jeftinije po kg...i nikada nitko u mojoj obitelji nije imao zdravstvenih problema, vezano za konzumiranje mesa i mesnih prerađevina.
Još jedna ctica o pivcima do 90 ih imali su malu mesnicu a onda od 1990 počinje poslovni uzlet.u biografiji firme se neće nać podatak kako su švercali meso u ratnim,godinama iz bih.Skupa sa stipom gabrićem Jambom i da su meso prodavali hrvatskoj vojsci,po "simboličnim" cjenama kao što je radio i jambo.
ovoga je bilo i prije!....jedemo za ra ženo već dugo!....samo se sad kao malo češće kon tro li ra!
Ako vam nešto nije jasno onda će mo pojasniti. Ljudi današenjeg dana žive od onoga što su jeli prije 10, 20, 30, 40 godina, ovisno o starosti čovjeka. Onaj čovjek koji danas ima 40, 50 ili 60 godina može danas prijeći na hranu koja je potpuno zdrava i sigurna, može jesti tartufe, jesetru, kavijar, tunjevinu, teletinu i ostale delicije, neće mu puno pomoći da očuva zdravlje, kao da je sve te delicije počeo jesti od mladosti kroz cijeli život. Prema tome ako smo jeli npr. 30 godina sve ono što danas pronalaze zaraženo u trgovačkim centrima, onda možete misliti da li će nas dobro zdravlje pratiti do buboke starosti. A onda se čudimo kako je Hrvatska pri vrhu zemalja po smrtnosti. Nemamo se čemu čuditi.
Od svih ovih salmonela bas ogladnih i drmnuo 2 jaja na oko. Onako lijepo da se kruhom umace u zutanjak... Sto mogu sto sam tu slab. Perad kao meso ne volim, ali pojedem tu i tam.
Kakvi tripovi u komentarima. Jedemo zarazenu hranu bla bla. Nes kobasice od tog mesa praviti
Idu blagdani -pregledati i "bakalare" a i druge ribe te konzervirane škampe iz "čistog" ( dalekog )mora,ima tu štofa za romane pisat.
nemojte kriviti EU krivi su oni koji su to dozvolili i uvezli stvar je u tome sto je dosla nova inspekcija i ljudi koji su odradili svoj posao,godinama jedemo takvo meso,ali sadje netko stao na put i stanje je takvo ti isti unistili su nasu proizvodnju
Dali su se stekli uvjeti za zabranu uvoza mesa iz Poljske zbog salmonele ?
Termicki obradeno meso je mrtva hrana koju unisimo u sebe. Vrijeme je da se pocnemo hraniti biljnom hranom. Danas jos samo naivci vjeruju da meso sadrzi ono sto nema u biljkama.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ako si registrirani trovač stanovništva drzava ti progleda kroz prste a ako imas 50 lipa viska u blagajni zatvaraju ti prodajno mjesto na 30 dana ! Tko je primio mito da imamo ovakav zakon ! Idemo Novinari istraživači na posao .