Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li stanje dramatično?

Ministrica Brnjac odgovorila glasnogovorniku slovenske Vlade Kacinu

Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
19.08.2020.
u 18:48

Prema preliminarnim pokazateljima za kolovoz, približno je bilo 238 tisuća dolazaka te 2,2 milijuna noćenja Slovenaca od kojih se 71,4 posto ostvaruje u Istri, Kvarneru i Lici

Ministarstvo turizma i sporta u srijedu je odbacilo navode glasnogovornika slovenske vlade Jelka Kacina da je u Hrvatskoj stanje dramatično vezano uz koronavirus, ističući da je u tri županije s najviše slovenskih gostiju ukupno bilo 10 slučajeva novozaraženih u zadnja 24 sata.

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin kazao je danas da će slovenska vlada u četvrtak službeno Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih država jer se stanje dramatično pogoršalo te je pozvao slovenske turiste i vlasnike nekretnina u Hrvatskoj da se što prije vrate kući.

Svi Slovenci koji su na odmoru u Hrvatskoj, ukoliko nakon povratka žele izbjeći obvezujuću karantenu od 14 dana moraju se vratiti najkasnije do kraja tjedna, rekao je Kacin. Naglasivši da se stanje u Hrvatskoj "dramatično pogoršava", Kacin je rekao i da će Hrvatska s novim zarazama vjerojatno premašiti broj od 40 zaraženih na 1000.000 stanovnika u zadnja dva tjedna, što je automatski kvalificira za slovensku crvenu listu.

Slijedom tih izjava Kacina, iz Ministarstva podsjećaju da se baš Slovenija u kontinuitetu nalazi u samom vrhu tržišta ključnih za ukupni rezultat hrvatskog turizma.

To ilustriraju i pokazatelji eVisitora, prema kojima je Hrvatska tijekom lipnja zabilježila približno 207 tisuća dolazaka te 1,1 milijun noćenja s tržišta Slovenije, a u srpnju približno 382 tisuće dolazaka te 3,4 milijuna noćenja. 

Prema preliminarnim pokazateljima za kolovoz, zaključno s 18. kolovoza, približno je bilo 238 tisuća dolazaka te 2,2 milijuna noćenja Slovenaca od kojih se 71,4 posto ostvaruje u Istri, Kvarneru i Lici, navode iz Ministarstva te ističu da je upravo u te tri županije evidentirano sveukupno 10 slučajeva novozaraženih od Covida-19 u protekla 24 sata. 

Percepcija Hrvatske kod većine slovenskih turista iznimno je dobra, u Hrvatskoj se osjećaju sigurno obzirom da je dobro poznaju te su vlasnici brojnih nekretnina, više od 100.000, napominju iz Ministarstva. 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u stalnom je kontaktu s predstavnicima udruženja u turističkom sustavu, s ciljem osiguravanja potpunog poštivanja epidemioloških mjera u turističkim objektima, kao i mogućnosti uvođenja testiranja za strane turiste u turističkim objektima.

"Hrvatska će nastaviti činiti sve što je u njezinim mogućnostima kako bi mjerodavne inozemne institucije imale sve točne i precizne informacije na temelju kojih donose odluke o uvrštenju zemalja na rizične liste, odnosno na popise sigurnih zemalja", zaključuje se u priopćenju Ministarstva turizma i sporta.

Komentara 8

KN
Kneginja
20:37 19.08.2020.

Usprkos svim mogucim spletkama oporbe od samih pocetaka korona krize, a i sada kad nam iz raznih država stižu neprimjerene izjave, stožer i Vlada i dalje drže situaciju pod kontrolom ,te me nitko ne može uvjeriti u suprotno.

GY
Gogo_Yubari
20:28 19.08.2020.

Stožer nema potrebe skrivati pravi broj zaraženih,a slovenske izjave su samo težnje da se naruši turizam na Jadranu. Opće je poznato da oni imaju komplekse kako biti bolji od nas u svemu.....

HS
hren_sos
20:32 19.08.2020.

Sada daje ovakve izjave kad je skoro kraj sezone, pa što nisu ljudi odmah upozorili s posljedicama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije