Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIKOM DO DOMAĆE HRANE

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo platformu Tržnica.hr

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
04.05.2020.
u 15:59

Platforma nudi proizvode u kategorijama voća, povrća, mesa, ribe, mliječnih proizvoda, jaja, pčelarskih proizvoda, žitarica i proizvoda, ulja i masti, pića te ostalih proizvoda poput bilja i začina te prirodne kozmetike

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je internet platformu Tržnica.hr gdje se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi iz cijele Hrvatske, objavili su u ponedjeljak iz Ministarstva, dodavši da trenutno u prodaji sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača.

Ministarstvo je pokrenulo nacionalnu internet platformu pod nazivom Tržnica.hr, u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima u izvanrednim okolnostima nastalima pandemijom Covid-19. Nova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, kaže se u priopćenju. U ovom trenutku u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača, kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a nacionalna internet tržnica svakog dana nastavlja širiti svoju ponudu.

Platforma nudi proizvode u kategorijama voća, povrća, mesa, ribe, mliječnih proizvoda, jaja, pčelarskih proizvoda, žitarica i proizvoda, ulja i masti, pića te ostalih proizvoda poput bilja i začina te prirodne kozmetike.

Putem platforme nacionalne internet tržnice javni naručitelji pronalazit će dobavljače i objavljivati potrebe za nabavu domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u skladu s odlukom Vlade o uvjetima i kriterijima koje pri javnoj nabavi moraju zadovoljiti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, na temelju koje se javni naručitelji obvezuju na nabavu domaće, svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

"Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom Covid-19, Tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezinog razvoja", kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Cilj nacionalne internet tržnice, kako je navela, je omogućiti građanima jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda. "Poticanje domaće proizvodnje i trženje domaćim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima važne su smjernice i strategije hrvatske poljoprivrede koja je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti predstavljena javnosti za raspravu i dijalog", naglasila je Vučković.

Iz Ministarstva navode kako poljoprivredni proizvođači imaju operativnu i administrativnu podršku pri korištenju platforme koju će im pružati djelatnici Ministarstva dodijeljeni po županijama koji će pomoći poljoprivrednicima i ribarima pri kreiranju njihove ponude na Tržnica.hr.

>> VIDEO Frizerski saloni otvorili su svoja vrata: Pogledajte kakvih se mjera treba pridržavati

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
16:03 04.05.2020.

Dobro su se sjetili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije