Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ministarstvo: Ne želimo niti možemo umjesto Grada birati projekte

prosvjedi
Boris Ščitar/PIXSELL
17.02.2010.
u 14:39

Država taj projekt ne može ni podržati ni ne podržati, već utvrditi je li pri donošenju odluka poštivan zakon, poručuju iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

- Ministarstvo će u okviru svoje nadležnosti riješiti svaku žalbu i prigovor vezan uz navedeni kao i bilo koji drugi projekt kao što je to i do sada činilo, ali ne želi niti može umjesto najviših izabranih izvršnih i predstavničkih tijeka Grada Zagreba donositi odluke o tome koji će se razvojni i drugi projekti ostvarivati u gradu Zagrebu ili u tome arbitrirati - izjavila je Kata Gojević, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, vezano uz današnji prosvjed i predaju zahtjeva aktivista.

Ministarstvo je i obrazložilo svoj stav:
- Gradsko vijeće grada Osijeka donosi prostorne planove za grad Osijek, općinsko vijeće Babine Grede donosi prostorne planove za područje  općine Babina Greda. Donošenje prostornih planova njihovo je pravo i obveza. Godinama se Grad Zagreb izjašnjava da podržava projekt na Cvjetnom trgu. Država taj projekt ne može ni podržati ni ne podržati, već utvrditi je li pri donošenju odluka poštivan Zakon. Ministarstvo je neke lokacijske dozvole vezane uz taj projekt poništavalo i nekoliko puta dok nisu ispravljene uočene nepravilnosti. Iz toga je jasno da se Ministarstvo u okviru svoje nadležnosti očitovalo. Skupština Grada Zagreba izglasala je prostorne planove koji
omogućavaju gradnju projekta na Cvjetnom trgu. Nadležni gradski uredi izdali
su i lokacijske dozvole - poručuju iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Komentara 7

Avatar comparator
comparator
19:21 17.02.2010.

Zagreb bi trebao poštivati kulturnu baštinu i tu bi se eventualno mogla naći zakonska zapreka protiv gradnje projekta Cvjetni trg. Sve to drži SDP i Babdić pa se obratite dvjema jakosnim skupinama u Zagrebu.

UK
Ugo Kajvez
15:26 17.02.2010.

Ne nemogu, ali mogu provjeravati što je zakonito a što ne ......

DU
Deleted user
15:25 17.02.2010.

Na žalost nastavlja sprega Vlasti i krupnog kapitala. Dakle ministarstvo je lopticu prebacilo gradu, a sada je na red skupštini da ospori sve te projekte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije