Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Ministarstvo naredilo zagrebačkim bolnicama da povećaju smještajne kapacitete

Foto: Marin Tironi/Pixsell
13.03.2020.
u 15:56

za djelatnike bolnica navedeno je da se privremeno obustavi godišnji odmori, službeni i ostali izostanci kako bi ih što više bilo dostupno radi koronavirusa.

Povećati smještajne kapacitete za izolaciju i intenzivno liječenje u najvećoj mogućoj mjeri - današnja je uputa ministarstva zdravstva poslana bolnicama Rebro, Vinogradska, Sv. Duh, Merkur, Dubrava, Srčana u Draškovićevoj, psihijatrijska bolnica na Jankomiru, Vrapče, poliklinika za bolesti dišnog sustava te Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Nužno je smještajne kapacitete za izolaciju i intenzivno liječenje osigurati u izdvojenom prostoru s trijažnim prostorom i odvojenim ulazom kako bi se povećala sigurnost za pacijente i djelatnike. Naredili su tako iz resornog ministarstva uz napomenu da se mora reducirati hladni program bolnica.

Nadalje, za djelatnike bolnica navedeno je da se privremeno obustave godišnji odmori, službeni i ostali izostanci kako bi ih što više bilo dostupno radi koronavirusa.

Svaka od ovih bolnica, mora odrediti stručnjaka za koordinaciju rada u izolaciji. Naputak ministra Vilija Beroša odmah je stupio na snagu i bolnice su obvezne to provesti.

Posebne mjere zbog epidemije koronavirusa započele su tako danas u hrvatskim bolnicama.

Ispred hitnog prijama KBC-a Sestre milosrdnice postavlja se šator, a svi su zaposlenici dobili naputak da se ograničava ulazak pacijenata i osoblja autima u bolnički krug, da se odjeli zaključavaju 24 sata na dan radi kontroliranog ulaza pacijenata i osoblja.

Tema: Koronavirus

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:


 

Ključne riječi

Komentara 2

AN
Antiflašist
16:52 13.03.2020.

Sve koji se vracaju iz inozemstva treba prvo pitati: Gdje placate zdravstveno osiguranje? volio bih cuti odgovore onih koji sad na silu bjeze nazad, da nisu mozda na birou za nezaposlene?.

AN
Antiflašist
16:51 13.03.2020.

Nazalost zbog neodgovornih ljudi kojima samoizolacija ne znaci nista doci ce do daljnjeg sirenja zaraze, kako to obicno biva, egosticnoj budali nece se nista desiti ali ce nastraditi netko ni kriv ni duzan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije