Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga za promicanje prava pacijenata:

'Ministarstvo hitno mora poslati uputu bolnicama za postupanja u slučaju pobačaja'

trudnica
Boris Scitar/PIXSELL
05.05.2022.
u 11:48

Zakoni kojim se bolnice vode su nekordinirani i nepovezani i svatko ih tumači na svoj način, smatraju

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata traži hitnu reakciju Ministarstva zdravstva u slučaju trudnice kojoj je u 24. tjednu trudnoće magnetskom rezonancijom na Svetom Duhu potvrđeno da beba u njezinoj maternici ima golemi maligni tumor na mozgu zbog kojega su joj šanse da će preživjeti male.

Od ministarstva traže da odmah pošalju bolnicama upute za postupanje u ovakvim slučajevima, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

''Ovim dopisom zahtjevamo da odmah, i bez odgode Ministarstvo zdravstva pošalje uputu, smjernice i protokole bolnicama za postupanje u svim slučajevima vezanim za pobačaj.  

Do 10 tjedna na zahtjev i  po medicinskoj indikaciji do 22 tjedna i period nakon toga. 

Zakoni kojim se bolnice vode su nekordinirani i nepovezani i svatko ih tumači na svoj način.

U 24 sata su nas kontaktirali 10 ak bolnica upravo sa upitom da ne znaju kako postupati, i time  dodatno traumatiziraju pacijentice. 
Izjava ministra kako bolnice nešto moraju napraviti, a bez da im se daju upute, jest skandalozna i ne rješava problem o kojem smo već izvještavali lani u ožujku, a slanje u Sloveniju i to o vlastitom trošku je apsolutno neprihvatljivo'', piše u priopćenju. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije