Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ISKORISTIO PRAVO

Ministarstvo branitelja: Jakov Kitarović bio je djelatna vojna osoba i tako je ostvario status branitelja

Jakov Kitarović na hokejaškoj utakmici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
30.12.2019.
u 13:24

Naglašavamo i kako je uvidom u službene evidencije Ministarstva hrvatskih branitelja utvrđeno da gospodin Kitarović nije koristio ni jedno pravo koje proizlazi iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, odgovaraju iz MORH-a.

Ministarstvo branitelja oglasilo se vezano za izjavu Kolinde Grabar-Kitarović koja je za N1 televiziju kazala kako je njenu suprugu Jakovu nuđen braniteljski status koji je on odbio.

Ministarstvo navodi kako je Jakov bio djelatnik Ministarstva obrane u razdoblju od 1994. do 1996. godine. Prvo je bio državni službenik, a kasnije i djelatna vojna osoba.

– Uvidom u službene evidencije utvrđeno je kako je Jakov Kitarović bio djelatnik Ministarstva obrane RH u razdoblju od 1994. do 1996. godine, prvo kao državni službenik, a potom i kao djelatna vojna osoba.

Jakov Kitarović je kao djelatnik MORH-a ostvario status hrvatskog branitelja i to kao pripadnik neborbenog sektora sukladno tada važećim propisima, budući da su sve djelatne vojne osobe ostvarivale status hrvatskog branitelja.

Naglašavamo i kako je uvidom u službene evidencije Ministarstva hrvatskih branitelja utvrđeno da gospodin Kitarović nije koristio ni jedno pravo koje proizlazi iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Uz djelatne vojne osobe status hrvatskog branitelja Odlukom ministra obrane iz 1999. godine priznat je i službenicima i namještenicima zaposlenima u MORH-u i OSRH za vrijeme trajanja Domovinskog rata – odgovaraju iz Ministarstva.

Komentara 205

Avatar jeremija1
jeremija1
13:53 30.12.2019.

U čemu je problem ? U ovom čovjeku sigurno nije. Je li se stavio na raspolaganje ? je ! Je iskoristil pravo ? nije ! Više nego pošteno. I kaj vas sad bode ? Nije dobro ako je bil, nije dobro ako nije... Kakav status ima recimo Milanović ? To je bitnije, to propitajte !

PR
Princeza
13:45 30.12.2019.

Kakav status ima Nenad Stazic i Ostojic neka nam Morh kaze?

LU
Lui
14:07 30.12.2019.

Prema pozitivnim zakonima ove države, braniteljem se smatra i osoba iz neborbenog sektora. Jakov status ima prema zakonu, a ne zbog žene. I nije čovjek aposlutno nikakvu korist na to izvukao, pa ne vidim u čemu je problem i zašto ih napadate?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije