Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvijetljenost cesta

Ministar Zmajlović u Vukovaru potpisao ugovor od 4,4 mil. kn

'13.11.2012., Zagreb - Mihael Zmajlovic, ministar zastite prirode i okolisa u Vladi RH Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
18.12.2012.
u 17:01

Ovim projektom očekuje se godišnja ušteda energije za 38 posto, ali i smanjenje stakleničkih plinova za 115 tona CO2

VUKOVAR – Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, direktor Fonda za zaštitu okoliša Dinko Polić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo potpisali su danas u Vukovaru Ugovor o modernizaciji javne rasvjete nekih od glavnih prometnica u gradu. Riječ je o projektu vrijednome 4,4 milijuna kuna, od čega će Fond osigurati 3,1 milijun, dok će ostatak biti plaćen sredstvima iz gradskog proračuna.

Ovim projektom očekuje se godišnja ušteda energije za 38 posto, ali i smanjenje stakleničkih plinova za 115 tona CO2. Radovi na realizaciji projekta započinju čim to vrijeme dopusti i prema planu trebaju biti završeni u roku od 90 dana.

– Značit će ovo ujedno i smanjivanje stakleničkih plinova, ali i uštede od 300.000 kuna godišnje, kao i bolju osvijetljenost i sigurniji promet. Uz to zajedno krećemo i u projekte gospodarenja otpadom. Konačan cilj nam je izgraditi kvalitetan i optimalan sustav gospodarenja otpadom koji će ekološki biti efikasan i imati prihvatljivu cijenu, rekao je Zmajlović.

Direktor Polić istaknuo je da je od osnivanja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do danas, kroz razne projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, utrošeno oko 2,2 milijarde kuna. Na području Vukovarsko-srijemske županije Fond je sudjelovao u projektima vrijednim ukupno 360 milijuna kuna, u koje je uložio 170 milijuna kuna. U samome gradu Vukovaru do sada Fond sudjeluje u projektima vrijednim 64 milijuna kuna, u koje je uložio 45 milijuna kuna. Polić je najavio da je u investicijskom ciklusu od 2012. do 2018. godine cilj udvostručiti dosadašnje investicije. Računaju i na značajna sredstva iz EU fondova, a u budućnosti u financiranju projekata predviđaju mogućnost da će 85 posto biti sredstva iz EU fondova, dok bi Fond i lokalne samouprave financirale preostalih 15 posto vrijednosti projekata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije