Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA S OPSKRBOM

Ministar zdravstva poručio: HZZO mora hitno platiti lijekove za bolnice koje ih nemaju

Zagreb: Vili Beroš i Krunoslav Capak obratili se medijima nakon sastanka s ravnateljima bolnica
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
09.11.2020.
u 19:55

Antigenskim brzim testom testiraju se simptomatske osobe, a ako su negativne, idu i na PCR testiranje.

Nadamo se izravnanju krivulje broja oboljelih i nakon toga pad, izjavio je doc. Krunoslav Capak jučer na konferenciji za novinare koje opet postaju redovite ponedjeljkom, srijedom i petkom. Izvijestili su o 1529 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 38 preminulih. U bolnici je 1451 pacijent, a od toga na respiratoru 142 pacijenta.

Capak je pojasnio da se antigenskim testovima s rezultatom za 15 minuta testiraju simptomatske osobe, a ako budu negativne, idu na PCR. Stožer civilne zaštite s jedne strane se optužuje zbog preblagih mjera, a s druge su otpori prema njima. Davor Božinović podsjetio je da treba voditi računa o mentalnoj slici nacije te da je naša epidemiološka situacija gotovo identična nekim zemljama gdje je uveden lockdown i policijski sat, a sve se stalno prati, mjeri i uspoređuje.

– Policija neće ići po stanovima, ali obiteljska su okupljanja najveći izvor širenja zaraze i pozivam sve da ograniče kontakte – apelira Božinović. Oko krize s lijekovima, nakon što u nekim bolnicama onkološki pacijenti nisu mogli dobiti lijek, ministar Vili Beroš kazao je da će 11. studenog biti doznačeno više od 1,8 milijardi kuna veledrogerijama za dugove, što će stabilizirati opskrbu.

– Još sam prije tjedan dana dao nalog HZZO-u da detektira defekture u bolnicama i hitno postupa plaćajući lijekove, tako da vjerujem da je ova kriza privremena – rekao je Beroš i ponovio da će biti nužno konačno početi mjeriti ishode liječenja.

VIDEO: Ministar Beroš komentirao situaciju u KB Dubrava: "Situacija je krenula znatno bolje, aktivirali smo ranije planove."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije