Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje: Vlada u mini rekonstrukciji

Ministar Vukelić odlazi zbog bolesti, tko je novi potpredsjednik Vlade?

vukelic
Arhiva VL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
23.10.2009.
u 18:48

Premijerka traži Polančecova nasljednika, odustalo se od Ljube Jurčića, Đure Popijača i Željka Lovrinčevića.

Ovih je dana bio cijeli niz, premijerki Jadranki Kosor više ili manje prihvatljivih scenarija za odlazak Damira Polančeca. Najprije, vladajući su računali da potpredsjednik Vlade može izdržati do izglasavanja proračuna za 2010., nakon kojega je planirana mini rekonstrukcija Vlade.

Kako je raspoloženje u javnosti takvo da se traži smjena odmah, od tog se “idealnog” plana - odustalo. Umjesto toga, vrlo kratko, živjela je ideja jedne frakcije HDZ-a, koja je zagovarala rekonstrukciju Vlade odmah. U paketu s Polančecom, planiralo se, na vlastiti zahtjev, zbog bolesti, bio bi razriješen ministar obrane Branko Vukelić, koji je ionako do grla umočen u afere.

Ova odluka imala je smisla s obzirom na činjenicu da bi obnova istrage za Brodosplit Vukelića mogla dovesti u jednaku poziciju u kakvoj se trenutačno nalazi Polančec. Osim dvojca koji bi otišao zbog afera, tvrdi Večernjakov izvor, odlazak iz Vlade spremao se i Sanaderovu dvojcu, ministrici bez portfelja Bianci Matković te ministru vanjskih poslova Gordanu Jandrokoviću. Posljednja dva imena, drugi izvori navode u potpuno suprotnim ulogama: B. Matković, kažu, trebala je zamijeniti Jandrokovića.

 

Od svega se toga odustalo, a najozbiljniji posao koji čeka Jadranku Kosor jest naći Polančecova nasljednika. Od svih dosad spominjanih imena - Ljubo Jurčić, Đuro Popijač, Željko Lovrinčević - odustalo se i traži se novo lice. Novi čovjek u Vladi, prema nekim izvorima, dobio bi samo fotelju ministra gospodarstva rada i poduzetništva, dok bi funkciju potpredsjednika Vlade dobio jedan od aktualnih ministara, pretpostavlja se potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović ili uspješni Božidar Kalmeta.

Ključne riječi

Komentara 16

IJ
Ivo Jolic
20:41 23.10.2009.

B.Matkovic je povezana sa onim \"poznatim dobrim covjekom\" sto ga trazi njemacko pravosudje, cini mi se da mu je prezime Mustach. Sjetite se 70-80-tih.????

SP
splitskaljeta
20:32 23.10.2009.

Neka samo ide,svi su nas oni doveli do kriznog poreza.

OB
-obrisani-
20:04 23.10.2009.

Neka mu je sve sa srećom i da ozdravi pa će sve drugo biti dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije