Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završetak u iduća dva tjedna

Ministar pojasnio proceduru za pomilovanje Huanita Luksetića

Zlata i Huanito Luksetić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
30.01.2019.
u 13:08

Zatraženo je izvješće od Centra za socijalnu skrb o životnim prilikama te izvješće nadležnog suda, nakon toga će svoje mišljenje izreći Ministarstvo pravosuđa i cijeli predmet uputiti predsjednici, rekao je ministar Bošnjaković

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je prije sjednice Vlade kako očekuje da bi cjelokupna procedura vezana uz pomilovanja Huanita Luksetića mogla završiti u iduća dva tjedna, nakon čega će predmet biti dostavljen Predsjednici na postupanje.

Zatraženo je izvješće od Centra za socijalnu skrb o životnim prilikama te izvješće nadležnog suda, nakon toga će svoje mišljenje izreći Ministarstvo pravosuđa i cijeli predmet uputiti predsjednici, rekao je Bošnjaković.

"Čim to dobijemo napravit ćemo svoje i poslati predsjednici s obrazloženim svoji stavom. Koliko će to trajati ovisit će o Centru za socijalnu skrb, no vjerujem da će to biti u sljedeća dva tjedna", rekao je Bošnjaković.

Pogledajte video o hrvatskim apsurdima:

Ocijenio je i kako nije zaobiđena procedura uobičajena u takvim slučajevima. "Nije zaobiđeno ništa. Nakon pravomoćne presude svatko ima pravo tražiti pomilovanje, tako da je procedura redovna", rekao je. 

Kad je riječ o zahtjevima sudskih službenika koji traže dodatak na plaću, Bošnjaković odgovara kako bi volio da dobiju veće plaće, ali ne zna hoće li do toga doći. To pitanje nije u resoru pravosuđa, već u domeni Vlade i resora koji vode brigu o tome, imajući u vidu i situaciju drugih unutar državne uprave.

"Mi ukazujemo da su ti ljudi zaista loše plaćeni, međutim, Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika nije u resoru pravosuđa. Mi u okviru radne skupine ukazujemo na to. Plaće administrativnih referenata, odnosno zapisničara su niske, ali su općenito u cijeloj državnoj upravi takve", rekao je Bošnjaković.

Zlata i Huanito Luksetić
1/9

Komentara 2

DU
Deleted user
14:14 30.01.2019.

Ministre problem je drugi.Kod sina generala se nadje droga i vaga i izjavi da je to čuvao za nekoga i dobije uvjet.Ovdje čovjek koji uzgaja za svoje lhečenje dobije bezuvjetni zatvor to je problem.Sudstvi i sudci.Nema po sirotinji opleti ali ove potkožene ne diraj.

GO
goran2hr
13:55 01.02.2019.

Ukoliko zaista marihuana ima zdravstvenu vrijednost, ne vidim problem u tome da se to na preporuku liječnika daje pacijentima, ali kontrolirano i uz određene uvjete (da za vrijeme primanja takve terapije osoba ne bi smjela upravljati vozilom, opasnim strojevima i sl., te posjedovati oružje). Međutim, nisam ni za slobodan i nekontroliran uzgoj i trgovanje tom travom, jer to je za mlade (pa i djecu) ulaz u svijet droga (neće oni prvo bosti vene, nego uzimati "tabletice" i pušiti travu, pa kada se na to naviknu i postane im slabo, prijeći će ja jače "stvari). A ovako, sada se svi dileri mogu "ukrcati na vlak", pa to više neće biti uzgajivači (prodavači) droge, nego - terapeuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije