Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Otkriveni ključni kriteriji za novčanu pomoć tvrtkama i nakon lipnja

Josip Aladrović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
26.05.2020.
u 19:19

Za sada je na stolu prijedlog Vlade da se kroz postojeće mjere nastavi pomoć i nakon lipnja, ali samo za tri sektora

Dva sata trajala je sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, a raspravljalo se o novom paketu mjera pomoći gospodarstvu.

Za sada je na stolu prijedlog Vlade da se kroz postojeće mjere nastavi pomoć i nakon lipnja, ali samo za tri sektora. Pravo na pomoć kroz isplatu 4000 kuna radničke plaće iz proračuna i otpis potraživanja trebale bi imati tvrtke iz tih sektora koje će imati pad prihoda veći od 50 posto. 

Video: Ministar Vili Beroš

"Ono što je naša ideja i naš prijedlog, da za mjesec lipanj, da za samo one najugroženije grane ostavimo konzumaciju mjera kakva je bila do sada. To su - ugostiteljstvo i hotelijerstvo, prijevoz putnika i organizatori kulturnih, sportskih i drugih događanja. Kriteriji su pad prihoda veći od 50 posto. Ovo su najugroženiji sektori", kazao je ministar Josip Aladrović za Vijesti.hr.

Na pitanje o tome razmišlja li se i uvesti skraćeno radno vrijeme, ministar kaže:

"To je jedna od tema koje smo otvorili. Očekujemo da će u ponedjeljak EK izdefinirati više pravila. Možemo razgovarati o tome da se uključimo. To je jedna od ideja. Tako bi zaštitili također neke koji su ugroženi. To je sljedeća mjera o kojoj ćemo razgovarati", kazao je ministar.

Komentara 2

ST
stefj
19:29 26.05.2020.

Ovo su sve mjere za gašenje požara, a za sada se ne vide mjere izlaska iz krize. Mislim da uskoro treba prestati s time i napraviti rasterećenja koja će omogućiti pravi oporavak, a ne krpanje gospodarstva... Nećemo valjda opet starim metodama, pa da i dalje rujemo po dnu EU-a. Ugledajmo se na uspješne reforme, a ne na one iz Grčke, Argentine ili Venezuele... Sad treba dati neku nadu u budućnost, a to će se dobiti ako se krene s oštrim reformama. Ako se krene u dizanje poreza i trošarina, čuvanje radnih mjesta u javnom sektoru pod svaku cijenu, onda može slobodno reći laku noć Hrvatska... A nekako mi se čini da se ide tim putem...

DU
Deleted user
21:09 26.05.2020.

Aladroviću Coca Cola je u problemima spašavaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije