Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISHODIO SVE DOZVOLE

Kuščević ima još jednu kuću na Braču, preko puta one koja nije bila u katastru

Ministar Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.06.2019.
u 18:47

Prvo je zatražio dozvolu za gradnju štale, no promjenom prostornog plana dok je bio načelnik u općini legalizirana je pretvorba štale u stambeni prostor

Nakon što su mediji otkrili da ministar uprave Lovro Kuščević 11 godina nije upisao svoju velebnu kuću na Braču u katastar bračka priča dobila je nastavak.

Kako otkriva Telegram, isti ministar nasuprot te kuće ima još jednu česticu u svom vlasništvu. Ona je u katastru opisana kao pašnjak i cesta s površinom od 2648 četvornih metara. Ipak, papir je jedno, a stvarno stanje potpuno druga stvar. Tako se na tom mjestu pašnjaka i ceste nalazi još jedna kuća i nadstrešnica koja prelazi dozvoljene okvire.

Da to ne bi bilo sve, ministar se pobrinuo time što je kuću izgradio na području koje nije građevinsko. Ipak, ishodio je sve potrebne dozvole, iako kuću nije upisao u katastar kao što ga zakon obvezuje.

Sve to uspio je dobiti preko Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje koje mu je prvo dalo dozvolu građenje objekta, a kasnije, 2016. godine i uporabnu dozvolu. Njima je "obećao" da će na negrađevinskoj zoni izgraditi štalu

Kako je tada baš on bio načelnik općine Nerežišća uz pomoć većine u općinskom vijeću uspio je donijeti rješenje promjene prostornog plana kojim je omogućena pretvorba štala u stambene, poslovne ili zgrade mješovite namjene. Izmjene je osobno potpisao.

Projektanti tvrde da ovakavi slučajevi u Hrvatskoj nisu rijetkost.

Ovo sve je otkriveno nakon što je ministar zahvalio novinarima što su ga podsjetili na nekretnine koje je "zaboravio" prijaviti u katastar.

Ivica Kirin odgovara novinarima na pitanja o događanjima u Virovitici

Ključne riječi

Komentara 34

MA
Matrix5
23:28 19.06.2019.

Kuscevic ogledalo ekipe

Avatar moranzilanovic
moranzilanovic
19:10 19.06.2019.

Bračani su štedljivi a ovaj ju uz to i član HDZ-a.

SV
SveJeUzalud
22:32 19.06.2019.

....Kušević i Plenković su dva ista smrada.....koliko ovo može licemjerje trajati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije