Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Horvat:

Ciljevi su smanjenje nezaposlenosti i povećanje rasta BDP-a na 3 posto

darko horvat
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
18.02.2016.
u 12:14

Horvat je najavio da će Vlada sljedeći tjedan objaviti smjernice ekonomske i fiskalne politike

Tri su ključna cilja Vlade – smanjiti stopu nezaposlenosti ispod 14 posto, povećati rast BDP-a na godišnjoj razini na 3 posto i pokušati ne oslanjati se samo na velike državne investicije, rekao je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat u četvrtak na 7. Liderovoj konferenciji o budućnosti obiteljskih tvrtki. 

– Velika većina naših trgovačkih društava i obrta, prvenstveno start-upova događa se zbog nužde, a ne zbog poduzetničke ideje. Velika trgovačka društva doživljavaju ili predstečajne ili stečajne procese, raspadaju se, nestaju. Svi ti djelatnici velikih trgovačkih društava, menadžment, traže drugu šansu. Uskoro ćemo kroz proračun i Poduzetnički impuls pokušati pokazati svima da drugu šansu ne doživljavaju kao sivu zonu, nego kao drugu priliku. Jer i u zapadnom svijetu veliki broj start-upova propada i prije nego što se pretvori u neki ozbiljan biznis – rekao je Horvat. 

Najavio je i da će Vlada sljedeći tjedan objaviti smjernice ekonomske i fiskalne politike. Istaknuo je i kako premijer Tihomir Orešković već tri tjedna pokušava riješiti administrativne prepreke, odnosno stvoriti partnerski odnos između državne administracije i poduzetnika. 

– Oreškoviću je jasno tko stvara novu vrijednost i puni proračun i prihodovnu stranu – rekao je Horvat, poručujući kako poduzetnici konačno moraju doći u fokus zbivanja. Najavio je i kako će se sredinom idućeg tjedna sresti s gospodarskim predstavnicima Bavarske i Baden-Württemberga s ciljem razmjene iskustva. 

Govoreći o temi konferencije, obiteljskim tvrtkama, Horvat je kazao i kako pametni vlasnici poduzeća nakon nekog vremena, kada ta poduzeća dovoljno stasaju, vodstvo prepuštaju profesionalnom menadžmentu. 

– Znati se snaći danas u hrvatskom poduzetništvu pravo je umijeće, sposobnost  i vrlina – kazao je Horvat, dodajući kako po prvi put nakon dugo vremena ministar poduzetništva i obrta dolazi iz realnog sektora.  Sudionici 7. Liderovoj konferenciji o budućnosti obiteljskih tvrtki raspravljat će se i o mjerama koje se očekuju od države, izlaznim strategijama vlasnika, pitanjima kao što su utvrditi vrijednost tvrtke te koji su modeli uređivanja međusobnih odnosa u razdoblju tranzicije, itd.

>> 'Maras je ostavio 45 milijuna kuna dugova, neće nam biti lako'

Komentara 3

VO
vox77
12:42 18.02.2016.

I ajde sad usporedite Horvata i Marasa. Tko to IQ-a iznad 30 može tvrditi da je prošla Vlada bila bolja. A što je najgora čovjek je HDZ-ovac i to u presjedništvu stranke. Pa onda usporedite Grčića i Tolušića...pa Šustara i Jovanovića, Pa Bernardicu i Opačićku..pa čak i ako usporedimo Hasanbegovića i Zlatar violić i uzmemo u obzir da jadna žena ima velikih problema sa ovisnošću zbog čega je jadna pala sa balkona mislim da su prošla i sadašnja vlada neusporedive!

OL
olrajt
12:42 18.02.2016.

....a tko je ovo na slici iza ministra:terorist,komunist ili antifašist ,odnosno svi skupa zajedno!

DU
Deleted user
14:18 18.02.2016.

Vlasnik treba cijelo vrijeme kontrolirati svoju firmu jer ce ga profesionalni menadzment pokrasti. Iskusio na vlastitoj kozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije