Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISA ZA BLEIBURG

Ministar Grlić Radman podržao kardinala Puljića: Izrazio žaljenje zbog pojedinih napada na njega

Gordan Grlić Radman
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/2
13.05.2020.
u 23:36

Ministar Grlić Radman izrazio je žaljenje zbog pojedinih napada na kardinala Puljića, posebno zbog činjenice da je kardinal Puljić cijeli rat proveo u Sarajevu i pomagao brojne stanovnike.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je da je ministar Gordan Grlić Radman telefonski razgovara s kardinalom s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i podržao ga u služenje svete mise u sarajevskoj katedrali povodom obilježavanja 75. obljetnice Bleiburga. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman telefonski je razgovarao s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem te mu iskazao potporu za služenje svete mise u sarajevskoj katedrali kao dio programa obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, koja je planirana u subotu 16. svibnja. Naime, kardinala Puljića su biskupi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine zajednički odabrali za predsjedatelja euharistije bleiburškim žrtvama.

Unatoč pandemiji koronavirusa, kardinal Puljić i ministar Grlić Radman izrazili su zadovoljstvo što će se i ove godine nastaviti održavati kultura sjećanja obilježavanjima na Bleiburgu, u Sarajevu te Zagrebu, gdje će na groblju Mirogoj državni vrh položiti vijenac i zapaliti svijeću uz molitvu.



Sugovornici su istaknuli važnost dostojanstvenog odavanja pijeteta pokojnima te čuvanja spomena na nevine i mučene žrtve ubijene bez suđenja. Ministar Grlić Radman izrazio je žaljenje zbog pojedinih napada na kardinala Puljića, posebno zbog činjenice da je kardinal Puljić cijeli rat proveo u Sarajevu i pomagao brojne stanovnike. Ministar je pritom još jednom zahvalio kardinalu Puljiću na služenju katoličkoj Crkvi i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini 30 godina kao vrhbosanski nadbiskup, navodi se u priopćenju. 
 

Komentara 2

MA
Mama
06:46 14.05.2020.

ovaj je katastrofa

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
10:00 14.05.2020.

A sta ce jadnik nego podrzati Puljica i ekipu kad im dolaze izbori! Kriminalci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije