Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF DIPLOMACIJE

Ministar Grlić Radman. 'Migranti znaju zašto biraju baš Europu'

Gordan Grlić Radman
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
06.03.2020.
u 21:16

"Zadatak Europske unije je da djeluje u mjestima nasilja i sukoba. Ratovi su temeljem povelje UN-a zabranjeni", zaključio je Grlić Radman.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman večeras je u Dnevniku HRT-a govorio o migrantskoj krizi i odnosu Europske unije i Turske.

"Poštuju se europski sporazumi, 1,7 milijuna migranata mjesečno dobiva 20 eura po osobi. Europska unija se drži svog dogovora, tako mora i Turska. Ne sjećamo se da je ikad Europska unija poslala snažniju poruku nekoj zemlji kao sad Turskoj. Sada djeluje preventivno. Ovo je prijelomni trenutak za Europsku uniju. Sada dolazi naša snaga do izražaja. Nikad Hrvatska nije bolje stajala u međunarodnim okvirima, kao ni vlada ni premijer", istaknuo je Grlić Radman.

Rekao je kako se može reći da je u Europi bilo lutanja.

"Pao je Dublinski sporazum, Schengen, dizale su se žice. Grčka je bila drugačija prije pet godina, mi smo izrazili solidarnost s Grčkom, Ciprom i Bugarskom. Turska je važna zemlja u Europi, članica je NATO-a, ali treba imati dijalog s Turskom. Mirno rješenje je u interesu Europske unije i Turske. Rusiju ne smijemo doživljavati kao neprijatelja, već kao partnera. Migranti znaju da je vladavina prava u Europskoj uniji, da se štite ljudska prava, da postoji mogućnost zaposlenja, zato se radije odlučuju za Europu", smatra šef hrvatske diplomacije.

Dodao je kako treba iskorijeniti militantni oblik nasilja bilo koje vrste.

"Zadatak Europske unije je da djeluje u mjestima nasilja i sukoba. Ratovi su temeljem povelje UN-a zabranjeni", zaključio je Grlić Radman.

Komentara 11

VO
volimnju
21:55 06.03.2020.

daj grlić, misliš da ti vjerujem? to je njihov cilj. islamizacija europe, a vi to omogućavate jer slušate brisel, soroša i ne znam kog još

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
09:52 07.03.2020.

kaže. "Migranti znaju da postoji mogućnost zaposlenja, zato se radije odlučuju za Europu"???? Pa koga ti ministre praviš budalom? Da žele raditi, mogu raditi i u Saudi Arabiji, Qataru, i drugim bogatim zemljama Zaljeva. Oni hrle u Europu prvenstveno zatoo da bi je islamizirali, a ne da bi išta radili!!!! A dok vrše islamizaciju Europe (dakle: dok štancaju djecu, tj. nove i nove muslimane) živjeti misle isključivo od socijale, kakav rad!!!!

SS
sokac sa drave
10:16 07.03.2020.

Radmane podnesi ostavku pod hitno jer nisi kvalificiran za posao koji radis(velika je sumnja da si diplomu kupio.I vrabac na grani zna da Saudijska arabija financira islamizaciju krscanske europe.Puni su love a na granici su nasi ustanovili da imaju najmodernije mobitele koje nas svjet jos nije vidio.Placali su taxije da ih voze od turske do njemacke granice.Bogate islamske zemlje sve to financiraju i one odredjuju kojim pravcem moraju ici,imaju topografske karte i busole za orjentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije