Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovro Kuščević

Ministar graditeljstva: Ukinut ćemo certificiranje apartmana za iznajmljivanje

Lovro Kuščević
Marko Lukunić/PIXSELL
17.02.2016.
u 10:53

- U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje - kazao je Kuščević.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević najavio je gostujući u Studiju 4 HRT-a ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje', piše HRT. 

- U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje. Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku, ukinut ćemo certificiranje apartmana - kazao je Kušćević.

Dodao je kako njegov stručni tim radi na toj odluci. - Bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata -  zaključio je Kuščević.  

>>Kliman: Ukinut ćemo energetski certifikat, iskoristiti tržišta koje je izgubila Turska...

Komentara 17

DU
Deleted user
11:20 17.02.2016.

Sad ministarstvo mora namirit troškove urednim građanima koji su platili famozni certifikat i kojeg su po slovu zakona trebali imati.

TH
than
11:22 17.02.2016.

Ako nije potrebno u EU onda zasigurno ne treba biti obveza, ali ono sto ovi nastavljaju je to da opet mjenjaju pravila igre. Kod nas se jednostavno ne isplati ulagati, jer nema nikakve sigurnosti. Kako tko dodje na vlast tako mjenja. Ne znas koji novi parafiskalni namet te vec sutra moze zadesiti, te kakvi ce biti porezi. Nije niti cudo sto nema ulaganja. U nesigurne drzave se ne ulaze, vec se samo peru pare preko njih.

DU
Deleted user
11:21 17.02.2016.

Vidljivo iz aviona - ali prethodna garnitura na vlasti bila s povezom na očima ili? Naime, tko rezervira apartman - uopće mu ništa ne znači informacija o energ. učinkovitosti kad on ne snosi troškove energenata nego vlasnik apartmana. Druga je situacija stan za dugotrajno iznajmljivanje - gdje je ta energ. naljepnica dobrodošla jer omogućava da se a priori sazna orijentaciono koliko bi iznosili troškovi grijanja i dr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije