Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI ĆE IPAK SMJETI RADITI

Ministar Ćorić otkrio tko će biti izuzet od zabrane rada nedjeljom

Zagreb: Ministar Ćorić dao izjavu o popunjenju slobodnog kapaciteta LNG terminala na Krku
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
07.05.2021.
u 19:15

Vlada želi ispuniti svoje programsko obećanje, a to je da nedjelja bude dan rezerviran za prijatelje i obitelj i to za sve naše građanke i građane, kaže ministar Ćorić

Ministar Tomislav Ćorić objasnio je tko će biti iznimke od zabrane rada nedjeljom koju je najavio premijer Andrej Plenković, a što su mnogi trgovci dočekali s negodovanjem.

- Vlada želi ispuniti svoje programsko obećanje, a to je da nedjelja bude dan rezerviran za prijatelje i obitelj i to za sve naše građanke i građane. Većina građana po anketama koje smo radili podupire neradnu nedjelju u trgovinama jer je to veliki sektor koji je najizloženiji radu nedjeljom - rekao je ministar Ćorić u RTL-u Danas.

U Vladi smatraju kako neradna nedjelja neće dovesti do otpuštanja.

- Proteklih smo godina svjedoci da Hrvatska ima nedostatak radnika. U cijelom nizu sektora imamo problem s radnom snagom i mislimo da neradna nedjelja ne bi dovela do otpuštanja. Svi koji tako olako stavljaju u koš s drugim danima I misle da je profit najvažniji trebali bi možda osam sati provesti na blagajni pa onda komentirati kako to izgleda - kaže Ćorić.

Neće svima biti zabranjeno raditi nedjeljom.

- Što je više iznimki, to je zakon ranjiviji pred Ustavnim sudom i upravo zbog toga će iznimke biti minimalne, to će biti samo trgovine u onim objektima koji su infrastrukturno važni, poput zračnih luka, kolodvora, benzinskih crpki i bolnica, ali neće ih biti previše - rekao je.

Komentara 21

Avatar Crni labud
Crni labud
19:35 07.05.2021.

Nešto bi ipak trebalo ostati otvoreno da mi hadezeovci s tekom negdje možemo na sočnu, masnu i slasnu janjetinu. TĆ.

PO
poljuljanopovjerenje
19:39 07.05.2021.

hdz ova fiškalija..treba se sad pred izbore uvuć u guzicu crkvi da kao ispadne kako crkva nije čista hdz ova ekspozitura nego eto kao zastupa iste vrijednosti kao i hdz.oni će usvojit zakon a onda će ga hdz ov ustavnii sud srušit...a hdz će poštivat ,,odluku neovisnih institucija,,....sve već viđeno...još bi trebali proglasit gospodarski pojas (ali primjenu odgodit do 3566 ili ograničit primjenu na ribarske flote uzbekistana,lihtenštajna,austrije,švicarske i andore)

SL
slavenZadravec
19:40 07.05.2021.

"Vlada želi ispuniti svoje programsko obećanje, a to je da nedjelja bude dan rezerviran za prijatelje i obitelj" Za to nije dovoljno zabraniti rad nedjeljom nego treba donijeti novi zakon koji će ljude natjerati da nedjelju provedu s prijateljima ili obitelji. Ili se ipak radi o podilaženju crkvi i dodatnom gubitku suverenosti u odnosu na tu međunarodnu organizaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije