Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA NAFTA

Ćorić napao novinara zbog upita o Ini: Znam što pišete u novinarskim grupama

Foto: N1
26.05.2020.
u 13:07

Krešić je kasnije rekao kako ministar i vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara.

Politički tjednik Nacional u utorak je izašao s naslovnicom na kojoj piše kako je tjednik ekskluzivno došao do tajnog memoranduma između Ine i JANAF-a koji, kako pišu, otkriva najmračniji manevar hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji dopušta izvoz hrvatske nafte Mađarima pa je samo od početka 2020. iz Siska u Mađarsku umjesto u Rijeku prebačeno 247 tisuća tona nafte.

Sve je potpisao Tomislav Ćorić, tvrdi Nacional dodajući da memorandum potkopava nacionalne interese te da je njime nastavljena agenda zbog koje je Karamarko morao napustiti politiku, a Sanader završio u zatvoru. U ime Ine memorandum su potpisali predsjednik Uprave Sandro Fasimon i član Uprave Niko Dalić, suprug bivše ministrice Martine Dalić, a u ime JANAF-a potpisao je predsjednik Uprave Dragan Kovačević.

"Sadržaj memoranduma pokazuje da se svakako radilo o kontinuitetu slabosti, po svemu sudeći i o manjku brige za nacionalne interese, a možda i o nečemu puno zlokobnijem", piše Nacional koji dodaje kako se smatralo da je memorandumom utvrđeno da nafta JANAF-ovim naftovodom ide prema Rijeci. No sad su otkrili kako ide za Mađarsku.

Ministar Tomislav Ćorić novinaru N1 Televizije, Hrvoju Krešiću, nije davao odgovore na pitanja o memorandumu i Ini, a kako je Krešić inzistirao na odgovorima, Ćorić ga je prozvao za pisanje u zatvorenim grupama na društvenim mrežama, rekao mu je da se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

"U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo... Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete...", rekao je Ćorić.

Krešić je kasnije rekao kako ministar i vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara.

"Očito je prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. Napao me da imam financijske interese te da sam rubni dio naftne industrije. Ovo je prvi put da smo tako nešto doživjeli. Vlada optužuje novinare da rade za nečije interese zato što traže odgovore na pitanja", dodao je Krešić u javljanju ispred zgrade vlade.

Komentara 81

MI
mica1111
13:38 26.05.2020.

Da nisam gledala cijeli intervju rekla bih,što je ovo? Ali, situacija je bila posve drugačija! Novinar je stalno upadao u riječ ministru,a ovaj mu je šćeteo neto sve rekao.Među ostalim da mu prezimenjak koji radi i trebao je ostati u upravi dostavio memorandum ( usput to nije obvezujući već načelni ugovor ) pa je došao to tih informacija kako bi isti dostavio oporbi.Tip radi za SDP.Pa kad je već tako zašto neki novinar iz grupe ne bi te info dostavio i protivnoj strani.

Avatar krmenadla
krmenadla
14:22 26.05.2020.

Meni se cini da su se novinari urotili protiv vladajucih i samo im je cilj traziti neke izmisljene propuste, iskreno ne vidim poantu ovog clanka.

Avatar Šipo
Šipo
14:24 26.05.2020.

Kako se privlace pregledi sa laznim naslovom. Ako je to bio napad onda stvarno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije