Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo zdravstva

Ministar Beroš traži posebnog savjetnika za plaću od 15.000 kuna

Vili Beroš
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
21.02.2020.
u 09:04

Poslovi budućeg savjetnika ministra odnose se na savjetovanje i suradnju s medijima.

Ministarstvo zdravstva objavilo je oglas za posao posebnog savjetnika ministra izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša koji neće biti državni službenik, ali će imati plaću državnog službenika u rangu tajnika kabineta ministra.

Prema uvjetima koji stoje u oglasu, riječ je o radnom mjestu na određeno vrijeme, za vrijeme trajanja mandata aktualnog ministra zdravstva, s koeficijentom 2,619, što je prema nadležnoj Uredbi položaj prve vrste. Taj se koeficijent množi s osnovicom plaće državnih službenika koja iznosi 5809,79 kuna, čime će budući posebni savjetnik imati plaću 15.215 kuna.

Vili Beroš
1/6

Budući da, kako stoji u oglasu, nije riječ o angažmanu državnog službenika, na budućeg savjetnika neće se primjenjivati propisi o državnim službenicima te se ima pravo vratiti kod poslodavca kod kojeg je radio prije imenovanja za posebnog savjetnika ministra zdravstva. Komisija Ministarstva zdravstva provjerit će ispunjavaju li prijavljeni kandidati propisane uvjete o stručnoj spremi itd, a odluku o izboru donijet će ministar Beroš.

Natječaj je otvoren osam dana od objave u utorak, a poslovi budućeg savjetnika ministra odnose se na savjetovanje i suradnju s medijima.

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:32 21.02.2020.

Hm, pa ovi naši ministri mi djeluju malo zalutali u bilo što, a u politiku posebno. Imaju više savjetnika, nego što u Hrvatskoj ima radnika. Gdje je stari savjetnik? Savjetuje sam sebe sada? Zašto savjetnik za medije? Da hvali ministra?

Avatar Ganymedesq
Ganymedesq
17:43 21.02.2020.

Dobar ministar, dalje tako, svakako bolji od prethodnika

PR
PrimoracRi
11:36 21.02.2020.

Zaposliti će rođu,netjaka, masona,sisona...znamo sve kako gre. Triba pobeć aš se ovo ne more zdurat ča sve delaju velemoćnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije